In de kijker

Unieke getijdennatuur
in een veilige Durmevallei

foto van de week


Merk jij al die veranderingen in de Durmevallei ook op? Wil je weten hoe jouw Durmevallei er in de toekomst zal uitzien? Kom dan snel kennis maken met de verschillende projectgebieden: te voet, per fiets of met de boot!
INSCHRIJVEN >

Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je graag de nieuwsbrief, meld je dan aan voor onze mailinglijst.
AANMELDEN >

Actualiteit

Getijdengebieden Sigmaplan geven ecosysteem Zeeschelde een boost

Elk jaar brengt het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek (INBO) de toestand van de Sigmagebieden en het ecosysteem van de Zeeschelde in kaart. Ook dit jaar verscheen een rapport over het voorgaande jaar. Je kan een samenvatting lezen op de website van Sigmaplan. (bron: 7/12/2018 | sigmaplan.be)

Meer weten >

Red de Europese Waterwet

De Europese Kaderrichtlijn Water zorgde al voor de terugkeer van soorten als de ijsvogel, lepelaar en aalscholver. Help ons te voorkomen dat de waterwet versoepeld wordt. Teken de petitie!

Meer weten >

Ontdek de Durmevallei tijdens een bezoek aan het Infopunt Sigmaplan Durmevallei
te voet, per fiets of met de boot

Combineer een bezoek aan het Infopunt Durmevallei met een geleide wandeling, fietstocht of boottocht in de Durmevallei. De ideale manier om meer te weten over het Sigmaplan, de projectgebieden in de Durmevallei en te genieten van de prachtige natuur!

Meer weten >

Polders van Kruibeke nog beter beleven

De Polders van Kruibeke zijn een uniek en uitgestrekt natuurgebied. Wil je wandelen, fietsen, zeldzame dier- en plantensoorten bewonderen, kunst ontdekken .. De Polders bieden elk wat wils. Die belevingsmogelijkheden breiden we nu nog uit. Binnenkort te ontdekken in de Polders: een vlonderpad doorheen het slik- en schorgebied, een belevingsplatform aan de Meiresluis, een heuse uitkijkheuvel van waar je de hele polder kunt overschouwen en een wilgentunnel. (bron: 12/11/2018 | sigmaplan.be)

Meer weten >

Algemene brochure Sigmaplan in nieuw jasje

Hoe ontstond het Sigmaplan? Wat doet het Sigmaplan vandaag? Welke ingrepen nemen we in de verschillende Sigmagebieden? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen over het Sigmaplan vind je in een nieuwe algemene brochure. (bron: 06/11/2018 | sigmaplan.be)

Meer weten >

Milieueducatie over de Brusselse waterlopen voor scholen

Coördinatie Zenne nodigt u uit voor een interessante én boeiende ontdekkingstocht naar het 'Water in Brussel'! Milieueducatieve boottochten 'Brussel langs het water ontdekken', educatieve wandelingen langs Brusselse waterlopen, waterkwaliteit meten van een waterloop dichtbij de school,...

Meer weten >

Grenzeloze Schelde Nieuws nr. 78 - editie juni 2018

Zennekrant nr. 22 - editie juni 2018

De Zennekrant wil het Zennebekken op een gewestoverschrijdende en integrale manier benaderen, met oog voor de veelheid aan thema's die hiermee verband houden.

Meer weten >

1  2  >