In de kijker

Unieke getijdennatuur
in een veilige Durmevallei

foto van de week


Merk jij al die veranderingen in de Durmevallei ook op? Wil je weten hoe jouw Durmevallei er in de toekomst zal uitzien? Kom dan snel kennis maken met de verschillende projectgebieden: te voet, per fiets of met de boot!
INSCHRIJVEN >

Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je graag de nieuwsbrief, meld je dan aan voor onze mailinglijst.
AANMELDEN >

Actualiteit

Demer wordt herenigd met historische meander

Van Werchter tot Diest kampt de Demervallei met overstromingen én met verdroging. Door de rivier uit haar strakke keurslijf te halen, wordt de omgeving veiliger en krijgt de natuur een flinke boost. Op verschillende plaatsen zal de Demer herenigd worden met haar natuurlijke kronkels, die afgesneden werden toen de rivier rechtgetrokken werd. Maandag starten de voorbereidingen voor het aantakken van de eerste rivierbocht in de projectzone Vinkenberg tussen Scherpenheuvel-Zichem en Diest. (bron: 10/01/2019 | sigmaplan.be)

Meer weten >

Grenzeloze Schelde Nieuws nr. 79 - editie december 2018

Speciale editie 'Droogte' - We kunnen terugblikken op een uiterst warme en droge zomer. De aanhoudende hitte en het uitblijven van de nodige regenbuien zorgden de voorbije maanden voor heel wat commotie omtrent water. De droogte heeft namelijk heel wat gevolgen gehad voor de natuur en de landbouw. Ook andere sectoren zoals de scheepvaart werden hierdoor getroffen. De ondergrondse waterbekkens staan nog steeds op een laag pijl, waardoor de gevolgen van deze droogte ook nu nog steeds duidelijk merkbaar zijn.

Meer weten >

 < 1  2