In de kijker

VACATURES

Grenzeloze Schelde vzw zoekt gidsen educatieve tochten Sigmaplan Schelde- en Durmevallei
MEER >

De Milieuboot vzw zoekt lesgevers educatieve milieuboottochten najaar 2024
MEER >

Unieke getijdennatuur
in een veilige Durmevallei


Merk jij al die veranderingen in de Durmevallei ook op? Wil je weten hoe jouw Durmevallei er in de toekomst zal uitzien? Kom dan snel kennis maken met het Infopunt en de verschillende project-gebieden: te voet, per fiets of met de boot!
INFO & INSCHRIJVEN >

Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je graag de nieuwsbrief, meld je dan aan voor onze mailinglijst.
AANMELDEN >

Actualiteit

Ook vzw pleit voor uitbaggering Durme: "Te veel water in Molsbroek is ook niet goed"

Natuurvereniging vzw Durme schaart zich achter de oproep van burgemeester Filip Anthuenis (Lokaal Liberaal) en tal van andere Wase politici om dringend werk te maken van de uitbaggering van de verzande Durme tussen Lokeren en Waasmunster. (Bron: Het Nieuwsblad | 11-01-2024)

Meer weten >

Hoe de aanslepende vernieuwing van oude stuwen het overstromingsgevaar rond de Dender verhoogt

Begin 2024 en de mensen rond de Dender houden hun hart opnieuw vast voor overstromingen. Het valt nog af te wachten of de schade zo groot wordt als de overstromingen in 2010, toen de streek rond de Dender in Oost-Vlaanderen het zwaar te verduren kreeg. De vraag stelt zich of de stokoude, negentiende-eeuwse stuwen en sluizen de toestand nog verergeren. Tegen 2020 zouden zeven stuwen in Vlaanderen vernieuwd worden, maar nog geen enkele is gemoderniseerd. Op de Dender in Wallonië daarentegen zijn alle stuwencomplexen intussen aangepakt, waardoor het Waalse Gewest dubbel zoveel water kan afvoeren naar Vlaanderen. (Bron: VRT NWS | 03-01-2024)

Meer weten >

De Scheldevallei wordt een nationaal park!

Geweldig nieuws voor de natuur in Vlaanderen: op vrijdag 13 oktober heeft de Vlaamse regering officieel de oprichting aangekondigd van drie nieuwe Nationale Parken in het noorden van het land. De Scheldevallei, met haar unieke getijdennatuur rond de Schelde en haar bijrivieren, is er één van!

Meer weten >

 < 1  2