In de kijker

VACATURES

Grenzeloze Schelde vzw zoekt gidsen educatieve tochten Sigmaplan Schelde- en Durmevallei
MEER >

De Milieuboot vzw zoekt lesgevers educatieve milieuboottochten najaar 2024
MEER >

Unieke getijdennatuur
in een veilige Durmevallei


Merk jij al die veranderingen in de Durmevallei ook op? Wil je weten hoe jouw Durmevallei er in de toekomst zal uitzien? Kom dan snel kennis maken met het Infopunt en de verschillende project-gebieden: te voet, per fiets of met de boot!
INFO & INSCHRIJVEN >

Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je graag de nieuwsbrief, meld je dan aan voor onze mailinglijst.
AANMELDEN >

Actualiteit

Zennekrant nr. 34 | juli 2024

Ontdek de 34ste Zennekrant! De Zennekrant wil het Zennebekken op een gewestoverschrijdende en integrale manier benaderen, met oog voor de veelheid aan thema's die hiermee verband houden.

Meer weten >

Studie- en belevingsdag Sigmaproject Hedwige Prosper

Save the date! Grenzeloze Schelde en Natuurpunt organiseren op 26 september 2024 een studie- en belevingsdag over het Sigmaproject Hedwige Prosper met focus op klimaatverandering en -adaptatie, bescherming tegen wateroverlast, herstel van waardevolle riviernatuur en het toegankelijk houden van de haven in Natura 2000-context. Een dag met boeiende presentaties en terreinbezoek. Zet 26 september alvast in je agenda!

Binnenkort meer info >

Begeleide bezoeken: water en biodiversiteit langs het kanaal en de Zenne in Brussel

Juni - juli 2024: gidsen van partners van het project ‘Kanaal, ecologische corridor’ nemen u mee op ontdekking van de specifieke biodiversiteit van het kanaal en de Zenne.

Meer weten >

Bezoekenreeks 2024: op ontdekking naar de vele facetten van water in Brussel

Van februari tot november 2024: een reeks van 11 gegidste bezoeken en wandelingen, waarin je de vele facetten van water in Brussel ontdekt, zoals waterlopen, hemelwater, afvalwater, bronnen, het kanaal, drinkwater, de fauna en flora van natte natuur, en nog heel wat meer! Verschillende organisaties, waterbeheerders en specialisten zullen hun kennis delen over de verschillende thema’s.

Meer weten >

Het Belgisch-Nederlandse Geopark Schelde Delta ontvangt officieel het UNESCO Global Geopark keurmerk

Dat betekent dat UNESCO het gebied van het Schelde estuarium zó geologisch, cultuurhistorisch en landschappelijk uniek vindt dat de regio zich voortaan een UNESCO Global Geopark mag noemen en opgenomen is in het internationale UNESCO Global Geopark Network, samen met onder meer de zwarte vulkanische stranden van Lanzarote, de geothermische activiteiten van IJsland, en een van de diepste canyons van de wereld: Colcan in Peru. (Bron: www.rivierparkscheldevallei.be | 28/03/2024)

Meer weten >

Kanaal, ecologische corridor - Newsletter 11 | april 2024

Ontdek de 11de Newsletter van 'Kanaal, ecologische corridor'!

Meer weten >

Zennekrant nr. 33 - Special: Wereldwaterdag | maart 2024

Ontdek de 33ste Zennekrant! Op 22 maart 2024 is het Wereldwaterdag, hét moment om alle facetten van water in de kijker te zetten! Zo ook in het Zennebekken: overal in het afstroomgebied van de rivier worden activiteiten, acties en campagnes georganiseerd in de weken ervóór en erna. In deze Zennekrant ontdek je wat er allemaal te doen valt.

Meer weten >

Reportage 'Slag in het water' van Pano

Wat doet Vlaanderen om zich te wapenen overstromingen? En waarom blijven lokale besturen bouwvergunningen verlenen in overstromingsgevoelig gebied? Pano trekt naar de Denderstreek. 'Slag in het water' is te bekijken op VRT MAX. (Bron: VRT NWS - Pano | 12/03/2024)

Meer weten >

1  2  >