In de kijker

Unieke getijdennatuur
in een veilige Durmevallei

foto van de week


Merk jij al die veranderingen in de Durmevallei ook op? Wil je weten hoe jouw Durmevallei er in de toekomst zal uitzien? Kom dan snel kennis maken met de verschillende projectgebieden: te voet, per fiets of met de boot!
INSCHRIJVEN >

Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je graag de nieuwsbrief, meld je dan aan voor onze mailinglijst.
AANMELDEN >

Actualiteit

Project 'Ruimte voor Water' moet overlast Dendervallei aanpakken

Het project Ruimte voor Water Dendervallei schuift vijf alternatieven naar voor om wateroverlast in de Dendervallei tegen te gaan. Tijdens infomarkten kunnen burgers de plannen inkijken en commentaar geven. Na verdere studie zal één optie gekozen en uitgevoerd worden. (Bron: De Standaard - 25/11/2022)

Meer weten >

VMM-inspiratiedag Samen voor Zuivere Lucht en Klimaatadaptatie

Vlaanderen neemt volop maatregelen tegen toenemende wateroverlast, hitte en droogte. Door in te zetten op luchtkwaliteit wordt gewerkt aan een gezondere leefomgeving voor mens en dier. Met de inspiratiedag ‘Samen voor Zuivere Lucht en Klimaatadaptatie’ op vrijdag 9 december 2022 toont de VMM hoe je gemeente of stad hierbij kan helpen.

Meer weten >

Sponscursus: waternatuur in een veranderend klimaat

Wist je dat waterrijke natuur als een spons is die water buffert en langzaam weer laat insijpelen? In deze onlinecursus van 6 weken (start 16/01/2023) vertellen 6 experts van de VUB, Join For Water, VMM, INBO, UA en Natuurpunt Studie je alles rond grondwater, de pracht van natte natuur, ons waterverbruik en hoe natte natuur van groot belang is in tijden van klimaatverandering. Je krijgt eveneens een boek thuis gestuurd, en je kan na de cursus op stap met de Milieuboot.

Promovideo >
Meer info en inschrijven >

Studie- en belevingsdag 'Sigmaprojecten tussen Temse, Hamme en Dendermonde':
met de boot, te voet of per fiets

Grenzeloze Schelde en Natuurpunt organiseerden de studie- en belevingsdag 'Sigmaprojecten tussen Temse, Hamme en Dendermonde' op dinsdag 8 november 2022. Focus lag op klimaatverandering en -adaptatie, leven in de Schelde, ontwikkeling van topnatuur en veilig wonen langs de Schelde, wateroverlast en droogte. Terreinbezoeken aan de Sigmaprojecten, een stand van zaken en toekomstige ontwikkelingen: o.a. De Bunt, Lippenbroek, Wal-Zwijn, Groot Schoor en Vlassenbroek.

Foto's, presentaties en bijkomende info >

Kanaal, ecologische corridor - Newsletter 9 | oktober 2022

Ontdek de 9de Newsletter van 'Kanaal, ecologische corridor'!

Meer weten >

Unieke getijdennatuur in een veilige Durmevallei

Merk jij al die veranderingen in de Durmevallei ook op? Wil je weten hoe jouw Durmevallei er in de toekomst zal uitzien? Kom dan kennis maken met de verschillende projectgebieden: te voet, per fiets of met de boot!

Meer weten en inschrijven >

Er zit een zeehond in de Schelde in Hamme, dat is ver stroomopwaarts

Moerzeke bij Hamme is in de ban van een zeehondje. Het jonge dier zit er in de Schelde en liet zich gewillig fotograferen. Het is niet de eerste keer dat een zeehond zo ver de Schelde op zwemt, maar vaak gebeurt het niet. (Bron: VRT NWS - 18/07/2022)

Meer weten >

Zennekrant nr. 28 | juni 2022

Ontdek de 28ste Zennekrant! De Zennekrant wil het Zennebekken op een gewestoverschrijdende en integrale manier benaderen, met oog voor de veelheid aan thema's die hiermee verband houden.

Meer weten >

1  2  >