In de kijker

Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je graag de nieuwsbrief, meld je dan aan voor onze mailinglijst. Inschrijven >

Foto van de maand

foto van de week

Infopunt Durmevallei Hamme
(Info- en vormingsdag 3/04/2018)
© Verenigingsservice

Bezorg ons jouw foto en misschien wordt jouw foto bekroond als foto van de maand!

fb-volg-ons.png (5,374 bytes)

Actualiteit

Boottocht op het 'Zennekanaal', een ecologische corridor in het hart van Brussel

Op zaterdag 28 april 2018: ontdekking van de stad vanaf het water met speciale aandacht voor natuur en biodiversiteit. Naast zijn vele andere functies is het ‘Zennekanaal’ immers ook belangrijk als ecologische corridor. Brussel heeft enorme nood aan een groen en blauw netwerk. Om het Zennekanaal als ecologische corridor te versterken, worden tal van projecten en initiatieven opgestart. Tijdens de boottocht zijn er korte presentaties van de lopende projecten, zoals het plan Ooievaar, vogelwaarnemingen en is er tijd voor gezellige gesprekken over dit boeiend thema.

Meer weten >

Ontdek de Durmevallei tijdens een bezoek aan het Infopunt Sigmaplan Durmevallei
te voet, per fiets of met de boot

NIEUW: het Infopunt Durmevallei wordt elke 4de zondag van de maand opengesteld van 14u tot 17u van april tot september. Combineer uw bezoek met een geleide wandeling, fietstocht of boottocht in de Durmevallei. De ideale manier om meer te weten over het Sigmaplan, de projectgebieden in de Durmevallei en te genieten van de prachtige natuur!

Meer weten >

Nieuwe waardevolle natuur langs een veilige Zeeschelde
per boot en met de fiets op en langs de Zeeschelde tussen Schellebelle, Dendermonde en Temse

Op dinsdag 3 april 2018 (9:30 - 17:30) voeren we met de boot langs de projectgebieden van de Kalkense Meersen, Bergenmeersen, Paardenweide, Vlassenbroek, Wal-Zwijn en Durmevallei (de Bunt, Groot Broek en Klein Broek). We legden aan in Hamme Driegoten voor een wandeling rond De Bunt en een bezoek aan het Infopunt Durmevallei.
De fietsers werden rondgeleid in het reeds operationele Bergenmeersen, het uitgestrekte Sigmaproject Vlassenbroek en de overstromingsgebieden in de Durmevallei.
Iedereen bezocht het Infopunt in Hamme-Driegoten.

Verslagen en foto's >

Dijk overstromingsgebied De Bunt ingehuldigd

In Hamme, bij de samenvloeiing van Schelde en Durme, heeft waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv de ringdijk rond het toekomstige overstromingsgebied De Bunt afgewerkt. Opvallend is het duurzame karakter van de dijk: in de kern ervan zit maar liefst 200.000 m³ opgebaggerd zand uit de Durme. Op zondag 25 maart 2018 werd de dijk, na het knippen van het lintje, feestelijk ingewandeld door het grote publiek.

Meer weten >

Geleide wandeling - Vogelzangbeekvallei

Zaterdag 16 juni 2018 om 9u: geleide wandeling rond 'water & natuur' en 'intergewestelijke beekcontract' voor de vallei van de Vogelzangbeek in het kader van de natuurwandelingen in de Vogelzangbeekvallei 2018. In samenwerking met CCN Vogelzang CBN en Natuurpunt Leeuwse Natuurvrienden.

Meer weten >

De natuur in Vlaanderen anno 2017: het gaat goed, en het gaat ook slecht

Natuurjaar 2017 zal de boeken ingaan als het jaar van de grote droogte, de rode cijfers voor landbouwvogels en de komst van de Aziatische hoornaar. Maar het werd ook het jaar van de Otter, de Raaf en de langste beverdam.

Meer weten >

Grenzeloze Schelde nieuws nr. 77 - editie december 2017

Speciale editie 'Klimaatadaptatie'.

Meer weten >

Het Nieuwsblad: 'Daarom maakt Vlaanderen zich zorgen nu Waalse stuwen klaar zijn'

Nu de stuwwerken op het Waalse deel van de Dender klaar zijn, wordt de druk letterlijk en figuurlijk verhoogd om in Vlaanderen een tandje bij te steken. Guido De Padt (Open VLD), burgemeester van Geraardsbergen, maakt zich zorgen: “Het duurt nog tien jaar voor alle Vlaamse stuwen zijn vernieuwd. En als één schakel in de ketting van de verhoogde afvoer ontbreekt, kan de gehele vernieuwing niet werken.”

Meer weten >

1  2  3  >