In de kijker

Unieke getijdennatuur
in een veilige Durmevallei

foto van de week


Merk jij al die veranderingen in de Durmevallei ook op? Wil je weten hoe jouw Durmevallei er in de toekomst zal uitzien? Kom dan snel kennis maken met de verschillende projectgebieden: te voet, per fiets of met de boot!
INSCHRIJVEN >

Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je graag de nieuwsbrief, meld je dan aan voor onze mailinglijst.
AANMELDEN >

Actualiteit

Brusselse Waterdagen 2022

SAVE THE DATE: van zondag 20 tot zondag 27 maart 2022 zijn het Brusselse Waterdagen: het blauwe patrimonium van de hoofdstad een week lang in de kijker en de Brusselaars kunnen ‘Brussel langs het water’ herontdekken.

Meer weten >

Brusselse Waterdagen voor scholen 2022

Van maandag 21 tot vrijdag 25 maart 2022 staan de Brusselse Waterdagen helemaal in het teken van de scholen: een mooie gelegenheid om het blauwe patrimonium van de hoofdstad een week lang in de bloemetjes te zetten en de jongeren - de beslissers van morgen - te sensibiliseren.

Meer weten >

Mascotte van Beveren, de bever, nu ook in het echt gespot in de gemeente

De geruchten deden al een tijdje de ronde, maar nu is het officieel bevestigd: er zijn sporen van een bever op grondgebied Beveren. Er leeft al een tijd een populatie bevers in buurgemeente Kruibeke. Nu heeft boswachter Bram Vereecken van Natuur en Bos ook sporen aangetroffen in Beveren. Vermoedelijk is de bever in Beveren terecht gekomen tijdens het zoeken naar uitbreidingsgebied. (Bron: VRT NWS - 14/12/2021)

Meer weten >

Sigmaplan toont zijn waarde tijdens stormtijseizoen

Gemiddeld 1 à 2 keer per jaar, tijdens het stormtijseizoen van 1 oktober tot 15 april, kan de Schelde bij een noordwesterstorm een gevaarlijk hoge waterstand bereiken of zelfs overstromen. De kans dat dit gebeurt, is het grootst wanneer zo’n storm ook nog eens samenvalt met springtij. Maar ook bij hevige regenval in combinatie met springtij, of zelfs gewoon bij hoog water, treedt het Sigmaplan in werking.
(Bron: Sigmaplan - 06/01/2022)

Meer weten >

Studie- en belevingsdag Sigmaproject 'Dijlemonding' en de klimaatverandering

Op dinsdag 19 oktober 2021 organiseerde Grenzeloze Schelde i.s.m. Natuurpunt de studie- en belevingsdag 'Sigmaprojecten Dijlemonding en de klimaatverandering' met de medewerking van een heel aantal betrokken instanties. O.a. het overstromingsgebied ‘Zennegat’ in Mechelen werd door een 80-tal deelnemers bezocht. Twee dagen later - na de overvloedige regen - kwam dat overstromingsgebied in werking zodat de omgeving van overstromingen werd gespaard.
Voor foto’s van het overstromingsgebied ‘voor’ en ‘na’: klik hier.

Foto's, verslagen en presentaties >

Kanaal, ecologische corridor - Newsletter 7 | oktober 2021

Ontdek de 7de Newsletter van 'Kanaal, ecologische corridor'!

Meer weten >

Kanaal, ecologische corridor - Newsletter 6 | juni 2021

Ontdek de 6de Newsletter van 'Kanaal, ecologische corridor'!

Meer weten >

Tot 110 keer te veel PFOS in Vlaamse waterlopen

“Overal waar we PFOS meten, vinden we het”, zegt de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Uit metingen op veertig plaatsen in Vlaanderen blijkt dat het gemiddelde PFOS-gehalte in beken, rivieren en kanalen zo goed als overal boven de milieunormen piekt... (Bron: VRT NWS - 23/06/2021)

Meer weten >

1  2  3  >