In de kijker

Unieke getijdennatuur
in een veilige Durmevallei

foto van de week


Merk jij al die veranderingen in de Durmevallei ook op? Wil je weten hoe jouw Durmevallei er in de toekomst zal uitzien? Kom dan snel kennis maken met de verschillende projectgebieden: te voet, per fiets of met de boot!
INSCHRIJVEN >

Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je graag de nieuwsbrief, meld je dan aan voor onze mailinglijst.
AANMELDEN >

Actualiteit

Conferentie: Natuur in de stad - experts aan het woord

Op dinsdag 31 mei 2022 organiseert perspective.brussels een conferentie. Heeft de natuur een volwaardige plaats in de stad of moet die ten dienste staan van de stadsbewoners? Moeten we de biodiversiteit bevorderen of de stad groener maken?

Meer weten >

Op ontdekking langs de Brusselse waterlopen en hun vallei - programma 2022

Ben je geïnteresseerd in de waterlopen in en om Brussel en wil je er tijdens een wandeling langs het water meer over leren? Van mei tot november 2022 stelt Coördinatie Zenne je een programma voor van gegidste wandelingen langs de verschillende Brusselse waterlopen. Met het water als leidraad laat de gids je de valleien en hun rivier ontdekken. Hij vertelt over hun natuurlijk erfgoed, hun geschiedenis, de zuivering en de kwaliteit van het water en toekomstige projecten. Afspraak aan de Molenbeek, de Roodkloosterbeek, de Geleytsbeek, de Woluwe, de bronnen van de Woluwe, de Neerpedebeek, de Zenne en het kanaal!

Meer weten >

Waterbom over Vlaanderen zou tot 8 miljard euro schade kunnen veroorzaken

Als er een waterbom zoals die van afgelopen zomer in Wallonië, in Vlaanderen zou vallen, zou dat tot meer dan 8 miljard euro schade leiden, een stuk meer dan eerst gedacht. Dat blijkt uit een nieuwe studie in opdracht van Vlaams minister van Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD), die de Mediahuis-kranten kon inkijken. Volgens de studie zou vooral Oost-Vlaanderen hard getroffen kunnen worden door overstromingen. De Vlaamse overheid doet nu een beroep op experten om Vlaanderen voor te bereiden op extreme neerslag. (Bron: VRT NWS - 14/02/2022)

Meer weten >

Mascotte van Beveren, de bever, nu ook in het echt gespot in de gemeente

De geruchten deden al een tijdje de ronde, maar nu is het officieel bevestigd: er zijn sporen van een bever op grondgebied Beveren. Er leeft al een tijd een populatie bevers in buurgemeente Kruibeke. Nu heeft boswachter Bram Vereecken van Natuur en Bos ook sporen aangetroffen in Beveren. Vermoedelijk is de bever in Beveren terecht gekomen tijdens het zoeken naar uitbreidingsgebied. (Bron: VRT NWS - 14/12/2021)

Meer weten >

Studie- en belevingsdag Sigmaproject 'Dijlemonding' en de klimaatverandering

Op dinsdag 19 oktober 2021 organiseerde Grenzeloze Schelde i.s.m. Natuurpunt de studie- en belevingsdag 'Sigmaprojecten Dijlemonding en de klimaatverandering' met de medewerking van een heel aantal betrokken instanties. O.a. het overstromingsgebied ‘Zennegat’ in Mechelen werd door een 80-tal deelnemers bezocht. Twee dagen later - na de overvloedige regen - kwam dat overstromingsgebied in werking zodat de omgeving van overstromingen werd gespaard.
Voor foto’s van het overstromingsgebied ‘voor’ en ‘na’: klik hier.

Foto's, verslagen en presentaties >

Kanaal, ecologische corridor - Newsletter 7 | oktober 2021

Ontdek de 7de Newsletter van 'Kanaal, ecologische corridor'!

Meer weten >

Kanaal, ecologische corridor - Newsletter 6 | juni 2021

Ontdek de 6de Newsletter van 'Kanaal, ecologische corridor'!

Meer weten >

Tot 110 keer te veel PFOS in Vlaamse waterlopen

“Overal waar we PFOS meten, vinden we het”, zegt de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Uit metingen op veertig plaatsen in Vlaanderen blijkt dat het gemiddelde PFOS-gehalte in beken, rivieren en kanalen zo goed als overal boven de milieunormen piekt... (Bron: VRT NWS - 23/06/2021)

Meer weten >

1  2  3  >