In de kijker

Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je graag de nieuwsbrief, meld je dan aan voor onze mailinglijst. Inschrijven >

Foto van de maand

foto van de week

Wijmeersch
© De Vlaamse Waterweg nv

Bezorg ons jouw foto en misschien wordt jouw foto bekroond als foto van de maand!

fb-volg-ons.png (5,374 bytes)

Actualiteit

Brusselse Waterdagen 2018

Van zaterdag 17 tot zondag 25 maart 2018 zijn het Brusselse Waterdagen: een mooie gelegenheid om het blauwe patrimonium van de hoofdstad een week lang in de bloemetjes te zetten en de Brusselaars uit te nodigen om Brussel langs het water te ontdekken!

Meer weten >

Waalse Waterdagen 2018

Van 16 tot 30 maart 2018: beleef de Waalse Waterdagen in het Denderbekken.

Meer weten >

Nieuwe waardevolle natuur langs een veilige Zeeschelde
per boot en met de fiets op en langs de Zeeschelde tussen Schellebelle, Dendermonde en Temse

Op dinsdag 3 april 2018 (9:30 - 17:30) varen we met de boot langs de projectgebieden van de Kalkense Meersen, Bergenmeersen, Paardenweide, Vlassenbroek, Wal-Zwijn en Durmevallei (de Bunt, Groot Broek en Klein Broek). We leggen aan in Hamme Driegoten voor een wandeling rond De Bunt en een bezoek aan het Infopunt Durmevallei.
De fietsers worden rondgeleid in het reeds operationele Bergenmeersen, het uitgestrekte Sigmaproject Vlassenbroek en de overstromingsgebieden in de Durmevallei.
Iedereen bezoekt het Infopunt in Hamme-Driegoten.

Meer weten >

Ontdek de Durmevallei tijdens een bezoek aan het Infopunt Sigmaplan Durmevallei
te voet, per fiets of met de boot

Groepen kunnen gans het jaar door een wandeling, fietstocht of boottocht aanvragen met een bezoek aan de tentoonstelling over de Durmevallei en het Sigmaplan in het Infopunt Durmevallei aan Hamme-Driegoten. Voor individuele deelnemers voorzien we op geregelde tijdstippen een open activiteit. Deze activiteiten worden telkens gecombineerd met een geleid bezoek aan het Infopunt Sigmaplan Durmevallei.
Nieuwe data online!

Meer weten >

Geleide wandeling - Vogelzangbeekvallei

Zaterdag 16 juni 2018 om 9u: geleide wandeling rond 'water & natuur' en 'intergewestelijke beekcontract' voor de vallei van de Vogelzangbeek in het kader van de natuurwandelingen in de Vogelzangbeekvallei 2018. In samenwerking met CCN Vogelzang CBN en Natuurpunt Leeuwse Natuurvrienden.

Meer weten >

De natuur in Vlaanderen anno 2017: het gaat goed, en het gaat ook slecht

Natuurjaar 2017 zal de boeken ingaan als het jaar van de grote droogte, de rode cijfers voor landbouwvogels en de komst van de Aziatische hoornaar. Maar het werd ook het jaar van de Otter, de Raaf en de langste beverdam.

Meer weten >

Grenzeloze Schelde nieuws nr. 77 - editie december 2017

Speciale editie 'Klimaatadaptatie'.

Meer weten >

Het Nieuwsblad: 'Daarom maakt Vlaanderen zich zorgen nu Waalse stuwen klaar zijn'

Nu de stuwwerken op het Waalse deel van de Dender klaar zijn, wordt de druk letterlijk en figuurlijk verhoogd om in Vlaanderen een tandje bij te steken. Guido De Padt (Open VLD), burgemeester van Geraardsbergen, maakt zich zorgen: “Het duurt nog tien jaar voor alle Vlaamse stuwen zijn vernieuwd. En als één schakel in de ketting van de verhoogde afvoer ontbreekt, kan de gehele vernieuwing niet werken.”

Meer weten >

1  2  3  >