In de kijker

Unieke getijdennatuur
in een veilige Durmevallei

foto van de week


Merk jij al die veranderingen in de Durmevallei ook op? Wil je weten hoe jouw Durmevallei er in de toekomst zal uitzien? Kom dan snel kennis maken met de verschillende projectgebieden: te voet, per fiets of met de boot!
INSCHRIJVEN >

Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je graag de nieuwsbrief, meld je dan aan voor onze mailinglijst.
AANMELDEN >

Actualiteit

Studie- en belevingsdag Sigmaproject 'Dijlemonding' en de klimaatverandering

Dinsdag 19 oktober 2021: terreinbezoeken aan de huidige en toekomstige Sigmaprojecten ‘Dijlemonding’ in het Rivierenland rond Mechelen en Willebroek: stand van zaken en toekomstige ontwikkelingen. Varen door Mechelen. Bezoek aan het natuurgebied Den Battelaer (voor de fietsers). Met de boot, te voet en/of per fiets.

Meer weten >

Kanaal, ecologische corridor - Newsletter 6 | juni 2021

Ontdek de 6de Newsletter van 'Kanaal, ecologische corridor'!

Meer weten >

Tot 110 keer te veel PFOS in Vlaamse waterlopen

“Overal waar we PFOS meten, vinden we het”, zegt de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Uit metingen op veertig plaatsen in Vlaanderen blijkt dat het gemiddelde PFOS-gehalte in beken, rivieren en kanalen zo goed als overal boven de milieunormen piekt... (Bron: VRT NWS - 23/06/2021)

Meer weten >

Zennekrant nr. 27 | juni 2021

Ontdek de 27ste Zennekrant! De Zennekrant wil het Zennebekken op een gewestoverschrijdende en integrale manier benaderen, met oog voor de veelheid aan thema's die hiermee verband houden.

Meer weten >

Begeleide bezoeken - op zoek naar biodiversiteit langs het kanaal en de Zenne in Brussel

In juni en juli 2021 nemen gidsen van partners van het project ‘Kanaal, ecologische corridor’ u mee op ontdekking van de specifieke biodiversiteit van het kanaal en de Zenne. Op het programma: 3 boottochten (van Brussel stad tot Vilvoorde H/T), een gegidste wandelingen (te voet) in Anderlecht en een ornithologische wandeling in het noorden van Brussel.

Meer weten >

Grijze garnalen rukken op in de Schelde: "Ze zitten al in Bornem en je kan ze eten"

Onderzoekers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) hebben vastgesteld dat de grijze garnaal aan een opmars bezig is op de Schelde. "Vroeger bleven ze hangen voor Antwerpen. Nu vind je ze op de hele Zeeschelde", zegt onderzoeker Jan Breine Op Radio 2 Antwerpen.

Meer weten >

Werken aan de Dijlemonding gaan vooruit

Het rivierenland rond Mechelen en Willebroek zal in de toekomst maar liefst vijf overstromingsgebieden tellen: Zennegat, Grote Vijver Noord en Zuid, Tien Vierendelen en Bovenzanden. Die garanderen niet alleen de veiligheid van de inwoners, ze staan ook in voor de ontwikkeling van zeldzame natuur. Het Sigmaplan wil beide functies een extra duwtje in de rug geven. (Bron: Sigmaplan Nieuwsbrief - maart 2021)

Meer weten >

Zennekrant nr. 26 - Special Brusselse Waterdagen | maart 2021

Ontdek de 26ste Zennekrant! De Zennekrant wil het Zennebekken op een gewestoverschrijdende en integrale manier benaderen, met oog voor de veelheid aan thema's die hiermee verband houden.

Meer weten >

1  2  >