In de kijker

Unieke getijdennatuur
in een veilige Durmevallei

foto van de week


Merk jij al die veranderingen in de Durmevallei ook op? Wil je weten hoe jouw Durmevallei er in de toekomst zal uitzien? Kom dan snel kennis maken met de verschillende projectgebieden: te voet, per fiets of met de boot!
INSCHRIJVEN >

Vacature

Stafmedewerker (m/v) natuur- en milieueducatie en communicatie voor de vzw Coördinatie Zenne-Coordination Senne asbl.
Meer info >

Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je graag de nieuwsbrief, meld je dan aan voor onze mailinglijst.
AANMELDEN >

Actualiteit

Studie- en belevingsdag Sigmaproject 'Dijlemonding' en de klimaatverandering

Op dinsdag 19 oktober 2021 organiseerde Grenzeloze Schelde i.s.m. Natuurpunt de studie- en belevingsdag 'Sigmaprojecten Dijlemonding en de klimaatverandering' met de medewerking van een heel aantal betrokken instanties. O.a. het overstromingsgebied ‘Zennegat’ in Mechelen werd door een 80-tal deelnemers bezocht. Twee dagen later - na de overvloedige regen - kwam dat overstromingsgebied in werking zodat de omgeving van overstromingen werd gespaard.
Voor foto’s van het overstromingsgebied ‘voor’ en ‘na’: klik hier.

Foto's, verslagen en presentaties >

Kanaal, ecologische corridor - Newsletter 7 | oktober 2021

Ontdek de 7de Newsletter van 'Kanaal, ecologische corridor'!

Meer weten >

Begeleide bezoeken - op zoek naar biodiversiteit langs het kanaal en de Zenne in Brussel

In oktober en november 2021 nemen gidsen van partners van het project ‘Kanaal, ecologische corridor’ u mee op ontdekking van de specifieke biodiversiteit van het kanaal en de Zenne. Op het programma: boottochten (van Brussel stad tot Vilvoorde H/T), een gegidste wandelingen in Anderlecht en een ornithologische wandeling in het noorden van Brussel.

Meer weten >

Kanaal, ecologische corridor - Newsletter 6 | juni 2021

Ontdek de 6de Newsletter van 'Kanaal, ecologische corridor'!

Meer weten >

Tot 110 keer te veel PFOS in Vlaamse waterlopen

“Overal waar we PFOS meten, vinden we het”, zegt de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Uit metingen op veertig plaatsen in Vlaanderen blijkt dat het gemiddelde PFOS-gehalte in beken, rivieren en kanalen zo goed als overal boven de milieunormen piekt... (Bron: VRT NWS - 23/06/2021)

Meer weten >

Zennekrant nr. 27 | juni 2021

Ontdek de 27ste Zennekrant! De Zennekrant wil het Zennebekken op een gewestoverschrijdende en integrale manier benaderen, met oog voor de veelheid aan thema's die hiermee verband houden.

Meer weten >

Begeleide bezoeken - op zoek naar biodiversiteit langs het kanaal en de Zenne in Brussel

In juni en juli 2021 nemen gidsen van partners van het project ‘Kanaal, ecologische corridor’ u mee op ontdekking van de specifieke biodiversiteit van het kanaal en de Zenne. Op het programma: 3 boottochten (van Brussel stad tot Vilvoorde H/T), een gegidste wandelingen (te voet) in Anderlecht en een ornithologische wandeling in het noorden van Brussel.

Meer weten >

Grijze garnalen rukken op in de Schelde: "Ze zitten al in Bornem en je kan ze eten"

Onderzoekers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) hebben vastgesteld dat de grijze garnaal aan een opmars bezig is op de Schelde. "Vroeger bleven ze hangen voor Antwerpen. Nu vind je ze op de hele Zeeschelde", zegt onderzoeker Jan Breine Op Radio 2 Antwerpen.

Meer weten >

1  2  3  >