In de kijker

Unieke getijdennatuur
in een veilige Durmevallei

foto van de week


Merk jij al die veranderingen in de Durmevallei ook op? Wil je weten hoe jouw Durmevallei er in de toekomst zal uitzien? Kom dan snel kennis maken met de verschillende projectgebieden: te voet, per fiets of met de boot!
INSCHRIJVEN >

Vacature

Stafmedewerker (m/v) voor het Brusselse team voor de vzw Coördinatie Zenne-Coordination Senne asbl.
Meer info >

Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je graag de nieuwsbrief, meld je dan aan voor onze mailinglijst.
AANMELDEN >

Actualiteit

Wat gebeurt er de komende jaren in het Sigmagebied Durmevallei?

De Durmevallei is groot, en het Sigmaplan voert er verschillende ingrepen uit. Ontdek in het filmpje wat de plannen zijn voor dit uitgestrekte gebied. (bron: Sigmaplan)

Meer weten >

4.000 jonge beekforellen uitgezet in de Dender

Het departement Natuur en Bos van de Waalse overheid heeft op 8 mei 2020 4000 jonge beekforellen uitgezet in twee zijbeken van de Dender. De visjes werden in Houffalize gekweekt en vervolgens in beekjes van Ghoy (Lessines) en  Wodecq (Elleszelles) uitgezet.

Meer weten >

Geef de natuur een boost langs het kanaal!

Het project 'Het kanaal, een ecologische corridor in hartje Brussel', dat gesteund wordt door Leefmilieu Brussel, is bedoeld om de rol van het kanaal als ecologische corridor voor fauna en flora te versterken. Vanuit deze optiek nodigen zij alle verenigingen, gemeenschappen, bedrijven en particulieren langs het kanaal uit om mee hun schouders te zetten onder dit initiatief voor meer natuur en biodiversiteit.

Meer weten >

Klimaatrobuuste Scheldemeander Gent-Wetteren komt dichterbij

Het milieueffectrapport (MER) voor het Sigmaproject Scheldemeander Gent-Wetteren is goedgekeurd. Daardoor komt de definitieve oplossing voor de wateroverlast en verzanding van de Schelde tussen Gentbrugge en Melle een stap dichterbij. Het Sigmaproject, dat wordt uitgevoerd door waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv en Natuur en Bos van de Vlaamse overheid, wil de regio beter beschermen tegen overstromingen en natuurlijker maken. (bron: 04/05/2020 | Sigmaplan.be)

Meer weten >

Bouw sluizen in overstromingsgebied De Bunt van start

Aan natuurgebied De Bunt in Hamme is de bouw van twee sluizen gestart. Dat luidt een nieuwe fase in van de transformatie van het gebied tot een gecontroleerd overstromingsgebied met gereduceerd getij. De Bunt zal rivierwater opvangen, en zo de Schelde- en Durmevallei beter beschermen tegen wateroverlast. Tegelijk zal er unieke zoetwatergetijdennatuur tot ontwikkeling komen. Het gebied fungeert zo als klimaatbuffer. (bron: 30/04/2020 | Sigmaplan.be)

Meer weten >

Ergste lijkt vermeden bij grote vervuiling in de Schelde: "We hopen tot 90 procent van de vissen te redden"

De vissterfte in het Vlaamse deel van de Schelde lijkt voorlopig mee te vallen. Dat meldt de Vlaamse Waterweg aan VRT NWS. Door een vervuiling uit Frankrijk dreigde een groot deel van de vissen er te sterven, maar door verschillende maatregelen lijkt het ergste voorkomen. Al is nog niet alle gevaar geweken. In Frankrijk en Wallonië is de schade aan het visbestand wel erg groot. (bron: 26/04/2020 | VRT NWS)

Meer weten >

Alle hens aan dek om vissen in de Schelde te redden

In de Schelde in Oost- en West-Vlaanderen sterven duizenden vissen de verstikkingsdood. Over een lengte van 25 kilometer is alle zuurstof uit het water verdwenen door geloosd afvalwater en bietenpulp uit Frankrijk... (bron: 22/04/2020 | VRT NWS)

Meer weten >

Zennekrant nr. 23 | april 2020

In deze corona-tijden zorgt Coördinatie Zenne dat u uw band met het water niet verliest dankzij een reeks van ontdekkingen en activiteiten voor thuis of in uw omgeving.

Meer weten >

1  2  >