In de kijker

Unieke getijdennatuur
in een veilige Durmevallei

foto van de week


Merk jij al die veranderingen in de Durmevallei ook op? Wil je weten hoe jouw Durmevallei er in de toekomst zal uitzien? Kom dan snel kennis maken met de verschillende projectgebieden: te voet, per fiets of met de boot!
INSCHRIJVEN >

Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je graag de nieuwsbrief, meld je dan aan voor onze mailinglijst.
AANMELDEN >

Actualiteit

Red de Europese Waterwet

De Europese Kaderrichtlijn Water zorgde al voor de terugkeer van soorten als de ijsvogel, lepelaar en aalscholver. Help ons te voorkomen dat de waterwet versoepeld wordt. Teken de petitie!

Meer weten >

#ClaimTheClimate

Kom op zondag 2 december 2018 samen met Climate Express in Brussel een ambitieus en sociaal rechtvaardig klimaatbeleid claimen. Allen samen, tous ensemble, gaan we voor de grootste klimaatmobillisatie ooit in België: claim the climate! Get organised! Smeer je fietsketting, stof je kano af, plan je treinroute, samen met al je tantes en nonkels, vrienden en buren! En vooral: registreer je route naar Brussel op www.claimtheclimate.be. Afspraak aan Brussel Noord!

Meer weten >

Polders van Kruibeke nog beter beleven

De Polders van Kruibeke zijn een uniek en uitgestrekt natuurgebied. Wil je wandelen, fietsen, zeldzame dier- en plantensoorten bewonderen, kunst ontdekken .. De Polders bieden elk wat wils. Die belevingsmogelijkheden breiden we nu nog uit. Binnenkort te ontdekken in de Polders: een vlonderpad doorheen het slik- en schorgebied, een belevingsplatform aan de Meiresluis, een heuse uitkijkheuvel van waar je de hele polder kunt overschouwen en een wilgentunnel. (bron: 12/11/2018 | sigmaplan.be)

Meer weten >

Ontdek de Durmevallei tijdens een bezoek aan het Infopunt Sigmaplan Durmevallei
te voet, per fiets of met de boot

Combineer een bezoek aan het Infopunt Durmevallei met een geleide wandeling, fietstocht of boottocht in de Durmevallei. De ideale manier om meer te weten over het Sigmaplan, de projectgebieden in de Durmevallei en te genieten van de prachtige natuur!

Meer weten >

Algemene brochure Sigmaplan in nieuw jasje

Hoe ontstond het Sigmaplan? Wat doet het Sigmaplan vandaag? Welke ingrepen nemen we in de verschillende Sigmagebieden? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen over het Sigmaplan vind je in een nieuwe algemene brochure. (bron: 06/11/2018 | sigmaplan.be)

Meer weten >

Visie voor Durmevallei voorgesteld: topnatuur om volop van te genieten

Op 25/09/2018 hebben de vijf Durmegemeenten samen met tien partners hun globale visie voor de Durmevallei voorgesteld. “Van de Durmevallei, van Lokeren tot Temse, één samenhangend buitengebied maken met plaats voor waterveiligheid, natuur, landbouw en recreatie en toerisme: dat is onze ambitie”, klinkt het. (bron: 25/09/2018 | sigmaplan.be)

Meer weten >

Oude Schelde in Wichelen wordt thuis voor bedreigde soorten

Het Agentschap voor Natuur en Bos en de Vlaamse Milieumaatschappij zijn druk in de weer aan de Oude Schelde in Wichelen, een stuk van de Schelde dat eind 19de eeuw gedempt werd en later beplant met populieren. “We graven de Oude Schelde opnieuw uit om het riviergebonden karakter van de Kalkense Meersen te herstellen en extra leefgebied te creëren voor soorten zoals de roerdomp”, klinkt het. (bron: 24/09/2018 | sigmaplan.be)

Meer weten >

Het Schelde-estuarium onder de loep

Vlaanderen en Nederland laten iedere zes jaar de toestand van het Schelde-estuarium evalueren: hoe staat het ervoor met de veiligheid, toegankelijkheid en natuurlijkheid in het gebied? En in welke richting ontwikkelt het estuarium zich? Een nieuw rapport werpt licht op de zaak. (bron: 13/09/2018 | sigmaplan.be)

Meer weten >

1  2  >