In de kijker

Unieke getijdennatuur
in een veilige Durmevallei


Merk jij al die veranderingen in de Durmevallei ook op? Wil je weten hoe jouw Durmevallei er in de toekomst zal uitzien? Kom dan snel kennis maken met het Infopunt en de verschillende project-gebieden: te voet, per fiets of met de boot!
INSCHRIJVEN >

Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je graag de nieuwsbrief, meld je dan aan voor onze mailinglijst.
AANMELDEN >

Actualiteit

Unieke getijdennatuur in een veilige Durmevallei

Merk jij al die veranderingen in de Durmevallei ook op? Wil je weten hoe jouw Durmevallei er in de toekomst zal uitzien? Kom dan kennis maken met de verschillende projectgebieden: te voet, per fiets of met de boot!

Meer weten en inschrijven >

Begeleide bezoeken: op zoek naar biodiversiteit langs het kanaal en de Zenne in Brussel

In september en oktober 2023 nemen gidsen van partners van het project ‘Kanaal, ecologische corridor’ u mee op ontdekking van de specifieke biodiversiteit van het kanaal en de Zenne. Op het programma: 2 boottochten en 2 gegidste wandelingen.

Meer weten >

Milieueducatieve boottochten 'Brussel langs het water ontdekken' 2023

Van 4 tot 24 oktober 2023 organiseert Coördinatie Zenne opnieuw de milieueducatieve rondvaarten op het 'Zennekanaal' in Brussel. Deze tochten laten leerlingen op een originele manier kennismaken met de thema’s water en waterlopen. Actief waarnemen, beleven en zelf onderzoeken vormen de basis van het programma dat uit 3 ateliers van elk 45 minuten bestaat.

Meer weten en inschrijven >

Wandelingen 2023:
op ontdekking langs de waterlopen van de Zennevallei in Brussel en Vlaanderen

Wist je dat meerdere waterlopen uit het Brusselse Gewest ook door het Vlaamse Gewest stromen? Ben je geïnteresseerd in de Zenne en haar zijrivieren in en om Brussel en wil je er tijdens een wandeling langs het water meer over leren? Van mei tot november 2023 stelt Coördinatie Zenne je een programma voor van gegidste wandelingen.

Meer info en inschrijven >

Sigmagazine in een nieuw jasje

Het nieuwe Sigmagazine is er! Goed voor een greep uit de realisaties van het Sigmaplan het afgelopen jaar. Ze blikken terug op de vele projecten rond waterveiligheid en natuurontwikkeling. En geven graag een inkijk in onze ambitieuze plannen om te blijven werken aan een veiliger en groener Vlaanderen. Voortaan ziet het magazine er wel iets anders uit. Geen gedrukt exemplaar meer maar een digitale versie met foto’s en videomateriaal. Beter voor het milieu én gemakkelijk online te delen.

Meer weten >

Vacature vzw Coördinatie Zenne

Vzw Coördinatie Zenne is op zoek naar een stafmedewerker voor het Brusselse team.

Meer weten >

Zennekrant nr. 31 | juli 2023

Ontdek de 31ste Zennekrant! De Zennekrant wil het Zennebekken op een gewestoverschrijdende en integrale manier benaderen, met oog voor de veelheid aan thema's die hiermee verband houden.

Meer weten >

De Waterstand - provincie Oost-Vlaanderen | juni 2023

Lees onder andere over de werken die de Provincie Oost-Vlaanderen uitvoert aan de Dorenbosbeek in Brakel en het Paddenbroek in Kluisbergen. Je vindt ook meer info over het Water-Land-Schap 2.0 in Merelbeke, Oosterzele en Melle. Reserveer alvast twee datums: 17 september voor het publieksmoment in Kruisem en 18 oktober voor de praktijkdag exotenbeheer.

Meer info >

1  2  >