Klik hier indien de mail niet goed wordt weergegeven. Pour la version FR, cliquez cliquez ici.
 
  Kanaal ecologische corridor | Newsletter 02 | juni 2020
   
 
  De Castor en de Botia, schoonmaakboten
in de haven van Brussel

De waterkwaliteit van het kanaal verbetert jaar na jaar dankzij de betere waterkwaliteit van de rivieren en beken die in het kanaal uitmonden, wat dan weer te danken is aan de bouw van de waterzuiverings-installaties. Toch duikt er nog regelmatig drijvend afval aan het wateroppervlak op, wat onder andere te maken heeft met sluikstorten. De twee schoonmaakbootjes van de Haven van Brussel, de Castor en de Botia, verzamelen al dat afval over de hele lengte van het kanaal.
Lees meer >

 
 

© Nos Pilifs
  Partners die u kunnen helpen voor
meer natuur in de kanaalzone!

Als u de natuur een handje wilt helpen en uw leefomgeving wil verfraaien, uw gebouw wil vergroenen en/of uw groene ruimte verder wil ontwikkelen, dan staan er verschillende Brusselse partners voor u klaar. Zij kunnen helpen in de vorm van persoonlijk advies (terreinbezoek, audit, enz.) of premies, voor verschillende soorten ingrepen: een bloemenweide, groendak, verticale tuin, aanplantingen, regenwateropvang, nestkasten... Ontdek deze partners en hun specialisaties.
Lees meer >

 
 

© Greenbizz
  Nestkasten in gebouwen

De verstedelijking van de kanaaloevers leidt vaak tot de teloorgang van groene zones, die soms een zeer rijke fauna en flora herbergen. Om dat verlies aan biodiversiteit enigszins te compenseren, kunnen nieuwe gebouwen zogenaamde 'levende gebouwen' worden door in te zetten op de vergroening van daken en gevels. Ingebouwde nestkasten voor vogels die zich graag in holtes nestelen, zijn ook een goede optie, die zowel voor als na de bouw overwogen kan worden. Aan alle gierzwaluwen, mussen, roodstaarten en zwaluwen: wees welkom!
Lees meer >

 
 

© Marcel Rijdams
  Côté KaNal, een groene oase
in het hart van de stad

Midden in een wijk met weinig groen is het gebouw van een voormalige brouwerij op korte tijd een oase van groen geworden. In het kader van het KaNal-project werd de brouwerij omgebouwd tot appartementen en dankzij de bewoners groeien er op het dak, de binnenplaats, de muren en balkons intussen allerlei struiken, klimplanten en zelfs varens. Vogels komen er af en toe uitblazen of zelfs hun nest bouwen. Kortom, een prachtige bijdrage aan de ecologische corridor.
Lees meer >

 
 
  Réseau Nature van Natagora

Het natuurnetwerk van Natagora (de Waalse zusterorganisatie van Natuurpunt) is een aaneenschakeling van natuurvriendelijke publieke of privé groene ruimtes. Al die kleine en grotere gebieden vormen samen een netwerk dat de biodiversiteit ten goede moet komen. Natagora adviseert particulieren, bedrijven, scholen, overheden en burgerverenigingen die willen werken aan meer biodiversiteit binnen hun eigen groene ruimte en die zich willen aansluiten bij het netwerk van Réseau Nature. Lees meer (FR) >

 
 
  Een gebaar voor natuur in de stad:
plant een klimop!

Klimop, een groenblijvende inheemse liaan, kan gemakkelijk geplant worden en heeft geen speciale vereisten. Ze zal uw buitenmuur snel bedekken. Deze goedkope plant heeft ook verschillende kwaliteiten.
Lees meer >

 
 
 
 

‘Het kanaal - een ecologische corridor in hartje Brussel’ is een project geleid door Grenzeloze Schelde en zijn werkgroep ‘Water in de Stad’, gesteund door Leefmilieu Brussel in het kader van de oproep ‘Natuur in de Stad’ en georganiseerd met de expertise en medewerking van Natagora, Natagora Bruxelles, Natuurpunt Brussel, Brussel Natuur, Bral, Coördinatie Zenne, De Groene Wandeling van Neder-over-Heembeek, het collectief ‘t Rad, de LRBPO, la Ferme Nos Pilifs, het Brussels collectief de Bûûmplanters, Écorce en 21 Solutions.

 


U ontvangt deze mail omdat u bent ingeschreven op onze nieuwsbrief en/of omdat de inhoud van deze uitnodiging u rechtstreeks
kan aanbelangen. Als organisatie geven we u volledige openheid over welke gegevens we verzamelen en wat we met die data doen.
Klik door naar ons privacybeleid. Indien u dit soort informatie niet langer wenst te ontvangen, klik dan hier.