In de kijker

Unieke getijdennatuur
in een veilige Durmevallei

foto van de week


Merk jij al die veranderingen in de Durmevallei ook op? Wil je weten hoe jouw Durmevallei er in de toekomst zal uitzien? Kom dan snel kennis maken met de verschillende projectgebieden: te voet, per fiets of met de boot!
INSCHRIJVEN >

Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je graag de nieuwsbrief, meld je dan aan voor onze mailinglijst.
AANMELDEN >

Actualiteit

Kanaal, ecologische corridor - Newsletter 7 | oktober 2021

Ontdek de 7de Newsletter van 'Kanaal, ecologische corridor'!

Meer weten >

Kanaal, ecologische corridor - Newsletter 6 | juni 2021

Ontdek de 6de Newsletter van 'Kanaal, ecologische corridor'!

Meer weten >

Tot 110 keer te veel PFOS in Vlaamse waterlopen

“Overal waar we PFOS meten, vinden we het”, zegt de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Uit metingen op veertig plaatsen in Vlaanderen blijkt dat het gemiddelde PFOS-gehalte in beken, rivieren en kanalen zo goed als overal boven de milieunormen piekt... (Bron: VRT NWS - 23/06/2021)

Meer weten >

Zennekrant nr. 27 | juni 2021

Ontdek de 27ste Zennekrant! De Zennekrant wil het Zennebekken op een gewestoverschrijdende en integrale manier benaderen, met oog voor de veelheid aan thema's die hiermee verband houden.

Meer weten >

Grijze garnalen rukken op in de Schelde: "Ze zitten al in Bornem en je kan ze eten"

Onderzoekers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) hebben vastgesteld dat de grijze garnaal aan een opmars bezig is op de Schelde. "Vroeger bleven ze hangen voor Antwerpen. Nu vind je ze op de hele Zeeschelde", zegt onderzoeker Jan Breine Op Radio 2 Antwerpen.

Meer weten >

Werken aan de Dijlemonding gaan vooruit

Het rivierenland rond Mechelen en Willebroek zal in de toekomst maar liefst vijf overstromingsgebieden tellen: Zennegat, Grote Vijver Noord en Zuid, Tien Vierendelen en Bovenzanden. Die garanderen niet alleen de veiligheid van de inwoners, ze staan ook in voor de ontwikkeling van zeldzame natuur. Het Sigmaplan wil beide functies een extra duwtje in de rug geven. (Bron: Sigmaplan Nieuwsbrief - maart 2021)

Meer weten >

Zennekrant nr. 26 - Special Brusselse Waterdagen | maart 2021

Ontdek de 26ste Zennekrant! De Zennekrant wil het Zennebekken op een gewestoverschrijdende en integrale manier benaderen, met oog voor de veelheid aan thema's die hiermee verband houden.

Meer weten >

Kanaal, ecologische corridor - Newsletter 5 | maart 2021

Ontdek de 5de Newsletter van 'Kanaal, ecologische corridor'!

Meer weten >

 < 1  2  3  >