Is deze mail onleesbaar, klik dan hier.

GS-ESF - Scheldegids GS-ESF Scheldegids

UITNODIGING


INFO- en VORMINGSDAG

De Zeeschelde tussen Kruibeke en Antwerpen,
met bijzondere focus op de Sigma-projecten
'Kruibeke-Bazel-Rupelmonde' en 'Antwerpse Scheldekaaien'

woensdag 24 oktober 2012
9.30u - 17.00uGeachte mevrouw, mijnheer,
beste Scheldegids,

Wij hebben het genoegen u uit te nodigen voor een interessante vormingsactiviteit op en om de Zeeschelde.
Op woensdag 24 oktober dompelen de vzw's Grenzeloze Schelde en Scheldegids i.s.m. De Milieuboot vzw u graag onder in het Sigma-projectgebied van Kruibeke-Bazel-Rupelmonde: hoe ver zijn de werken gevorderd? Wat zijn de toekomstplannen? Hoe zal het gebied 'multi'functioneren (waterhuishouding, veiligheid, recreatie, natuur, ...)? In de namiddag er-varen we de Zeeschelde tussen Kruibeke en Antwerpen aan boord van de milieuboot. In Antwerpen sluiten we het programma af met een werfbezoek aan het recent opgestarte project van de Antwerpse Scheldekaaien.

Het gecontroleerd overstromingsgebied Kruibeke-Bazel-Rupelmonde (GOG KBR) is met zijn ruim 600 hectare het grootste Sigma-project en maakt - eens operationeel - de kans op overstromingen vanuit de Schelde en haar zijrivieren vijf keer kleiner. Tegelijk ontstaat een uniek natuurgebied waarvan wandelaars en fietsers naar hartelust kunnen genieten.
Het omvangrijke kaaienproject in het kader van 'Masterplan Scheldekaaien' is een gezamenlijk initiatief van Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z) en de stad Antwerpen. Over een periode van verschillende jaren wordt de historische kaaimuur gestabiliseerd, de waterkering aangepast aan de eisen van het Sigmaplan en de publieke ruimte verfraaid.


Een blik op het programma:

9.30u - 10.00u Onthaal in de infokeet van het GOG KBR-project (links van het veer te Kruibeke), Scheldelei, 9150 Kruibeke

10.00u - 10.20u Ter kennismaking: film geactualiseerd Sigmaplan en projectfilm KBR

10.20u - 10.45u Presentatie over het gecontroleerd overstromingsgebied
Kruibeke-Bazel-Rupelmonde

10.45u - 11.00u Koffiepauze en bezoek aan de tentoonstelling

11.00u - 12.30u Werfbezoek aan de grote in- en uitwateringsconstructie in Kruibeke onder begeleiding van projectingenieur Stefaan Nollet, W&Z - afdeling Zeeschelde
Voorzie waterdichte, hoge wandelschoenen of - bij regenweer - laarzen!

12.30u - 13.15u Broodjesmaaltijd in de infokeet, aangeboden door W&Z

ca. 13.30u -15.00u Begeleide milieuboottocht van Kruibeke naar Antwerpen (Steenplein)

15.00u - 16.20u Werfbezoek Antwerpse Scheldekaaien: kaaimuurstabilisatie in de zone Sint-Andries en Zuid onder begeleiding van projectingenieur Reinhilde Vanhooydonck, W&Z - afdeling Zeeschelde

16.20u - ca. 17.00u Terugkeer per bus naar Kruibeke (infokeet, Scheldelei). Einde.


U kan deelnemen voor 20 euro per persoon. In die prijs zitten de lunch, de begeleide boottocht en de busrit vervat. U kan zich inschrijven met dit inschrijvingsformulier. Uiterste datum van inschrijving is maandag 15 oktober. Het aantal deelnemers is beperkt tot 60. Als Scheldegids krijgt u als eerste de kans om in te schrijven, daarna wordt de uitnodiging ruimer verspreid.

Na ontvangst betaling en ten laatste enkele dagen voorafgaand aan de activiteit ontvangt u een bevestiging van uw inschrijving met de laatste praktische informatie.

Wij verwelkomen u ook graag op
  • 26 september 2012: Water in de Stad - Dender: Aalst en Dendermonde
    Tijdens een afwisseling van terreinbezoeken en presentaties verneemt u meer over de evolutie van projecten en plannen rond 'water in de Dendersteden' Aalst en Dendermonde.
    Meer info en inschrijven >>


  • 16 december 2012: Wintervogels langs de Zeeschelde (9.30u - 13u)
    Tijdens een boottocht vanuit Temse laat vogelkenner Wouter Faveyts (Natuurpunt) u de gevleugelde wintergasten van de Zeeschelde ontdekken. Meer info volgt later.
Wij hopen van harte u te ontmoeten op deze activiteiten!

Namens de organisatoren,Mieke De Leeuw
Grenzeloze Schelde vzw
Akenkaai 2bis - B-1000 Brussel
Tel: 00 32 2 201 08 08 - e-mail www.grenzelozeschelde.org

Carl Buts
Scheldegids vzw
www.scheldegids.be


Aarzel niet deze uitnodiging door te sturen naar vrienden,
collega's en andere mogelijk geïnteresseerden!Indien u dit soort informatie niet langer wenst te ontvangen, klik dan hier.
link naar GS-ESF link naar WenZ link naar Vlaamse overheid link naar MB