In de kijker

Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je graag de nieuwsbrief, meld je dan aan voor onze mailinglijst. Inschrijven >

Foto van de maand

foto van de week

Gierzwaluw © W. Poelman

Bezorg ons jouw foto en misschien wordt jouw foto bekroond als foto van de maand!

fb-volg-ons.png (5,374 bytes)

Actualiteit

Grenzeloze Schelde Nieuws nr. 78 - editie juni 2018

Zennekrant nr. 22 - editie juni 2018

De Zennekrant wil het Zennebekken op een gewestoverschrijdende en integrale manier benaderen, met oog voor de veelheid aan thema's die hiermee verband houden.

Lees de Zennekrant nr. 22 >

Ontdek de Durmevallei tijdens een bezoek aan het Infopunt Sigmaplan Durmevallei
te voet, per fiets of met de boot

NIEUW: het Infopunt Durmevallei wordt elke 4de zondag van de maand opengesteld van 14u tot 17u van april tot september. Combineer uw bezoek met een geleide wandeling, fietstocht of boottocht in de Durmevallei. De ideale manier om meer te weten over het Sigmaplan, de projectgebieden in de Durmevallei en te genieten van de prachtige natuur!

Meer weten >

Nieuwe waardevolle natuur langs een veilige Zeeschelde
per boot en met de fiets op en langs de Zeeschelde tussen Schellebelle, Dendermonde en Temse

Op dinsdag 3 april 2018 (9:30 - 17:30) voeren we met de boot langs de projectgebieden van de Kalkense Meersen, Bergenmeersen, Paardenweide, Vlassenbroek, Wal-Zwijn en Durmevallei (de Bunt, Groot Broek en Klein Broek). We legden aan in Hamme Driegoten voor een wandeling rond De Bunt en een bezoek aan het Infopunt Durmevallei.
De fietsers werden rondgeleid in het reeds operationele Bergenmeersen, het uitgestrekte Sigmaproject Vlassenbroek en de overstromingsgebieden in de Durmevallei.
Iedereen bezocht het Infopunt in Hamme-Driegoten.

Verslagen en foto's >

Dijk overstromingsgebied De Bunt ingehuldigd

In Hamme, bij de samenvloeiing van Schelde en Durme, heeft waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv de ringdijk rond het toekomstige overstromingsgebied De Bunt afgewerkt. Opvallend is het duurzame karakter van de dijk: in de kern ervan zit maar liefst 200.000 m³ opgebaggerd zand uit de Durme. Op zondag 25 maart 2018 werd de dijk, na het knippen van het lintje, feestelijk ingewandeld door het grote publiek.

Meer weten >

De natuur in Vlaanderen anno 2017: het gaat goed, en het gaat ook slecht

Natuurjaar 2017 zal de boeken ingaan als het jaar van de grote droogte, de rode cijfers voor landbouwvogels en de komst van de Aziatische hoornaar. Maar het werd ook het jaar van de Otter, de Raaf en de langste beverdam.

Meer weten >

Het Nieuwsblad: 'Daarom maakt Vlaanderen zich zorgen nu Waalse stuwen klaar zijn'

Nu de stuwwerken op het Waalse deel van de Dender klaar zijn, wordt de druk letterlijk en figuurlijk verhoogd om in Vlaanderen een tandje bij te steken. Guido De Padt (Open VLD), burgemeester van Geraardsbergen, maakt zich zorgen: “Het duurt nog tien jaar voor alle Vlaamse stuwen zijn vernieuwd. En als één schakel in de ketting van de verhoogde afvoer ontbreekt, kan de gehele vernieuwing niet werken.”

Meer weten >

VRT NWS: 'Overstromingen blijven Dender bedreigen: werken Geraardsbergen stopgezet'

De werken aan de nieuwe stuwen op de Dender in Geraardsbergen zijn tijdelijk stilgelegd.
Die stuwen zijn nodig om overstromingen in Geraardsbergen tegen te gaan. Maar de Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de bouwvergunning nu vernietigd. Dat betekent mogelijk opnieuw maanden vertraging in een dossier dat al tientallen jaren aansleept.

Meer weten >

1  2  >