In de kijker

Unieke getijdennatuur
in een veilige Durmevallei

foto van de week


Merk jij al die veranderingen in de Durmevallei ook op? Wil je weten hoe jouw Durmevallei er in de toekomst zal uitzien? Kom dan snel kennis maken met de verschillende projectgebieden: te voet, per fiets of met de boot!
INSCHRIJVEN >

Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je graag de nieuwsbrief, meld je dan aan voor onze mailinglijst.
AANMELDEN >

Actualiteit

Studie- & belevingsdag 'Sigmaproject Dijlemonding en de klimaatverandering' - UITGESTELD

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen die genomen werden door de federale overheid op donderdag 12 maart 2020 om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 in te dijken, nemen we het zekere voor het onzekere en hebben we beslist de Studie- & belevingsdag ‘Sigmaprojecten Dijlemonding en de klimaatverandering’ van Grenzeloze Schelde i.s.m. Natuurpunt van 6 april 2020 uit te stellen naar een latere datum. Van zodra wij een nieuwe datum hebben wordt deze medegedeeld. Het spreekt voor zich dat wij de richtlijnen van de overheid nauwkeurig opvolgen. Ondertussen werken we in veilige omstandigheden verder, thuis of op kantoor. We blijven zowel telefonisch (02 206 12 09 - 053 72 94 26) en per mail bereikbaar.

Meer weten >

Overstromingsgebied aan Zennegat eerste keer volgelopen

Het gecontroleerde overstromingsgebied aan het Zennegat in Battel (Mechelen) is maandag 10/02/2020 een eerste keer sinds zijn aanleg volledig volgelopen. Bij hoge waterstanden wordt er water uit de Dijle opgeslagen, en door het stormtij was dat gisteren het geval. (bron: 11/02/2020 | GVA)

Meer weten >

Overstromingsgebieden beschermen Oost-Vlaamse gemeenten langs de Schelde tegen springtij

Het springtij, in de nasleep van de storm Ciara, is de allereerste grote test voor de overstromingsgebieden langs de Schelde die aangelegd zijn in kader van het Sigmaplan. De waterbeheerder verwacht dat de gebieden het extra water vlot zullen opvangen. (bron: 10/02/2020 | VRT NWS)

Meer weten >

Oostende krijgt waterstoffabriek van 'honderden miljoenen euro's'

Tegen 2025 komt er in Oostende een nieuwe waterstoffabriek die werkt op basis van groene energie van de windmolenparken op zee. Een investering van 'enkele honderden miljoen euro's'. Dat hebben initiatiefnemers DEME, PMV en Haven Oostende maandag aangekondigd. De fabriek krijgt de naam Hyport en wordt tegen 2025 de grootste in zijn soort in Europa. (bron: 27/01/2020 | De Tijd)

Meer weten >

Plasticvangers gaan de Schelde op

Dit voorjaar worden op de Schelde prototypes getest om plasticafval uit onze rivieren en kanalen te vissen. De systemen maken onder meer gebruik van artificiële intelligentie. (bron: 15/01/2020 | Sigmaplan)

Meer weten >

Info- en vormingsdag:
Wintervogels langs de Zeeschelde - met de boot vanuit Temse

Grenzeloze Schelde en Natuurpunt organiseerden een interessante vormingsactiviteit over de wintervogels langs de Zeeschelde op zondagmorgen 15 december 2019, tijdens een boottocht vanuit Temse. Deze activiteit was een organisatie van Grenzeloze Schelde en Natuurpunt m.m.v. De Milieuboot, het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek en het Agentschap Natuur en Bos.

Foto's op Facebook >
Verslag, beeldverslag en interessante info >

Vlaanderen riskeert Europese deadline voor waterlopen niet te halen

In Vlaanderen is bijna een half miljoen huizen nog altijd niet aangesloten op de riolering, waardoor hun vervuild afvalwater in beken en rivieren terechtkomt. Dat is een probleem, want tegen 2027 eist Europa dat alle beken en rivieren in Vlaanderen proper zijn. (bron: 03/11/2019 | De Standaard)

Meer weten >

 < 1  2  3