Is deze mail onleesbaar, klik dan hier.

UITNODIGING

Wandeling in de Polders van Kruibeke
logo Scalluvia
Zeldzame elzenbroekbossen aan de Rupelmondse
kreek

zondag 20 september 2015
14u - 16u


foto

Op 20 september nodigt Grenzeloze Schelde je uit om samen met ons de vloedbossen in de Polders van Kruibeke te ontdekken.

Een schitterende wandeling leidt je via aangelegde paden langs uitzonderlijke alluviale bossen door het gebied van de Rupelmondse kreek. Naast uitleg over deze waterrijke natuur, vertelt een Barbiergids ook over de geschiedenis van het natuurgebied, die 300 jaar geleden begon.

Met het Life+-project Scalluvia krijgen zo’n 90 hectare elzenbroekbossen en kreken in de Polders van Kruibeke een optimale inrichting. De waterstand in de bossen wordt geoptimaliseerd, stuwen visvriendelijk gemaakt, oevers heringericht, exoten en vuil verwijderd… Zo wordt het waardevol gebied in ere hersteld.


PRAKTISCH

De wandeling start en eindigt in Rupelmonde (Dijkstraat t.h.v. rond punt), de exacte locatie kan je terugvinden op deze kaart. We vertrekken stipt om 14u en zijn omstreeks 16u terug ter plaatse.

Deelnameprijs: € 3

Je kan je inschrijven via een inschrijvingsformulier. De inschrijving is pas definitief wanneer we de betaling ontvangen hebben. Enkele dagen voor de activiteit ontvang je per mail een herinnering en de laatste informatie. Opgelet: aangepast schoeisel is noodzakelijk.

Wij hopen je van harte te ontmoeten!

Tot dan,


Mérielle Van de Graaf
Grenzeloze Schelde vzw
Akenkaai 2bis - B-1000 Brussel
Tel: 02 201 08 08 - e-mail
www.grenzelozeschelde.org

Carl Buts
Scheldegids vzw


www.scheldegids.beDeze vormingsdag is een organisatie van Grenzeloze Schelde vzw
en kadert in de thematische reeks ‘waterrijke natuur’.
GS-ESF GS-ESF Scheldegids
Indien u dit soort informatie niet langer wenst te ontvangen, klik dan hier.
link naar GS-ESF link naar WenZ link naar Vlaamse overheid link naar MB