Is deze mail onleesbaar, klik dan hier. Pour la version FR, cliquez ici.

logo GS-ESF en logo De Waterkant link naar De Waterkant link naar GS-ESF

Overstromingen in het Denderbekken:
op zoek naar oorzaken en oplossingen
1,5 jaar later

UITNODIGING

Terreinbezoek deel 2: tussen Ninove en Dendermonde
vrijdag 8 juni 2012 van 8.30u tot 17.30u
 
 
 
 
 
De overstromingsproblematiek in de Dendervallei sleept al jaren aan. De grote overstromingen van november 2010 waren de spreekwoordelijke druppel die de emmer deden overlopen en de eis voor fundamentele oplossingen klinkt luider dan ooit.

Is de situatie in het Denderbekken, nu anderhalf jaar na die uitzonderlijke overstromingen, veranderd?

Op welke manier werd de overstromingsproblematiek in het Denderbekken inmiddels aangepakt? Welke maatregelen werden genomen of zullen genomen worden en binnen welke termijn? Is er een intergewestelijke, gecoördineerde aanpak met een integrale visie voor het volledige bekken? Hoe wordt de realisatie van maatregelen georganiseerd in een landschap waar bevoegdheden en middelen versnipperd zijn?


Op vrijdag 8 juni 2012 nodigen de werkgroep Dender van Grenzeloze Schelde en De Waterkant, in samenwerking met Natuurpunt, het Bekkensecretariaat Dender en Contrat de Rivičre Dendre, u uit voor het tweede informatief terreinbezoek over de overstromingen in het Denderbekken.

De dag start in Ninove met een korte terugblik op het eerste terreinbezoek van 17 juni 2011, dat focuste op de zone Silly – Lessines - Geraardsbergen. Waalse en Vlaamse deskundigen geven een stand van zaken in deze zone, anderhalf jaar na de overstromingen.

Het terreinbezoek is een verkenningstocht per bus van de benedenloop van de Dender, tussen Ninove en Dendermonde met haltes in o.a. Ninove, Denderleeuw, Liedekerke, Teralfene, Erembodegem, Aalst, Hofstade, Mespelare, Lebbeke en Dendermonde. Op deze locaties lichten betrokken beheerders en bestuurders het knelpunt of juist het goed functioneren van de waterbeheersingsinfrastructuur of -maatregel toe.

Het gedetailleerde programma vindt u hier.

Het terreinbezoek is in het bijzonder bedoeld voor gemeentelijke, provinciale en gewestelijke mandatarissen, administraties en technische diensten, (milieu)verenigingen, betrokken en geďnteresseerde burgers en media uit zowel Vlaanderen als Wallonië.

Deze dag wil de gelegenheid bieden tot informatie, kennisuitwisseling, discussie, formeel en informeel overleg tussen de betrokkenen over de gewestgrens heen.

Deelnamegeld: € 15 (steunbijdrage: € 40).
U kan inschrijven tot dinsdag 5 juni 2012 via het inschrijvingsformulier.

Wees er snel bij, het aantal deelnemers is beperkt!

Enkele dagen vóór de activiteit sturen wij u per mail een bevestiging van uw deelname en de laatste praktische informatie.

Wij hopen van harte u te mogen verwelkomen!

Namens de organisatoren,


Riet Van Mieghem
Grenzeloze Schelde
werkgroep Dender
Akenkaai 2bis
1000 Brussel
TEL 02 201 08 08
E-mail
www.grenzelozeschelde.org

Kathleen Van Damme
De Waterkant

De Gheeststraat 16
9300 Aalst
TEL: 053 72 94 21
E-mail
www.dewaterkant.org


Vooraankondiging
  • 18 augustus 2012: Intergewestelijke fiets- en boottocht van Ath naar Dendermonde
    Beleef de Dender per fiets van bron tot monding. Onderweg bieden verscheidene haltes de mogelijkheid tot ontmoeting en uitwisseling.

  • 26 september 2012: Water in de Stad - Dender: Dendermonde en Aalst
    Tijdens een gecombineerde bus- en boottocht verneemt u meer over de evolutie van projecten en plannen rond 'water in de Dendersteden' Dendermonde en Aalst.
Noteer alvast deze 2 data in uw agenda!


Deze activiteit is een organisatie van werkgroep Dender van Grenzeloze Schelde en De Waterkant, i.s.m. Natuurpunt, Contrat de Rivičre Dendre en Bekkensecretariaat Denderbekken.


Indien u dit soort informatie niet langer wenst te ontvangen, klik dan hier.