Is deze mail onleesbaar, klik dan hier.


Grenzeloze Schelde - Escaut sans Frontières   Stad leuven

WATER IN DE STAD - LEUVEN

Info- en ontmoetingsdag op woensdag 6 oktober 2010
Geachte mevrouw, mijnheer,


Grenzeloze Schelde heeft, samen met de stad Leuven, het genoegen u uit te nodigen voor de info- en ontmoetingsdag 'Water in de Stad -Leuven' op woensdag 6 oktober 2010.

In een ver verleden ontstond Leuven aan de Dijle. De stad groeide organisch rond de kronkelende rivier. Maar door de watervervuiling en de regelmatige overstromingen bekoelde de liefde tussen beide snel. De oorspronkelijke stedelijke navelstreng verdween geleidelijk uit het stadsbeeld.

Enkele jaren geleden besloot stad Leuven de Dijle waar mogelijk terug zichtbaar te maken. 'De Dijle levend door Leuven' is nu een uitgangspunt bij elk stedenbouwkundig project. Ook de Vaartkom wordt in de toekomst een karakteristieke stadswijk aan een uniek waterfront.
De werkgroep 'Water in de Stad' van Grenzeloze Schelde en de stad Leuven laten u graag ontdekken hoe de Dijle de blauwe draad vormt doorheen de stadsvernieuwing, rekening houdend met een aantal economische en sociale voorwaarden. De Vaartkom, bekend als voormalige industriŰle site, zal grondig veranderen naar een nieuw levendig stedelijk centrum.
U kan ook de ruimere stedelijke omgeving verkennen vanaf het Kanaal Leuven-Dijle.

In de namiddag (13.30u - 19u) staan twee gegidste rondleidingen - te water en te land - op het programma: een milieuboottocht op het Kanaal Leuven-Dijle en een Dijlewandeling langs verschillende sites in het stadscentrum, die eindigt aan de Vaartkom.

's Avonds (19.30u - 22u) lichten deskundige sprekers het thema 'water in de stad - Leuven' toe, met mogelijkheid tot vraagstelling en debat.
Voor een detail van het programma, klik hier.

Het doelpubliek bestaat uit betrokken beleidsvoerders, personen uit de administraties, milieu- en natuurverenigingen (zowel gemeentelijk, provinciaal als gewestelijk), (toekomstige) stedenbouwkundigen, leden van milieu- en GECORO-raden, ge´nteresseerde burgers, media.

De thema's zijn 'integratie van de Dijle in de stad, stadsvernieuwingsproject
De Vaartkom, betekenis van de Dijle en het kanaal voor Leuven'.

Informatie/ Deelname
Deelnameprijs bedraagt € 30 voor het volledige programma, boottocht en lunch inbegrepen (steunbijdrage € 50). Studenten en leden van milieu- en natuurverenigingen betalen slechts de helft van dit bedrag.
U kan zich inschrijven aan de hand van het inschrijvingsformulier.
Tijdens de boottocht is het aantal deelnemers beperkt tot 60.
Enkele dagen voorafgaand aan de activiteit en na ontvangst van de betaling, sturen we u een bevestiging van uw inschrijving en de laatste praktische informatie.

Aarzel niet deze uitnodiging door te sturen naar uw collega's en andere mogelijk ge´nteresseerden.

Wij hopen van harte u te mogen verwelkomen!

Namens Grenzeloze Schelde,

Mieke De Leeuw
Akenkaai 2bis - B-1000 Brussel
TEL +32 2 201 08 08
E-mail - www.grenzelozeschelde.be


Deze studiedag is een organisatie van Grenzeloze Schelde vzw - werkgroep 'Water in de Stad',
in samenwerking met stad Leuven en De Milieuboot vzw en met medewerking van Natuurpunt,
VMM afdeling Operationeel Waterbeheer, W&Z afd. Zeekanaal.

De studiedag past in de themareeks 'Water in de stad'.
De werking van Grenzeloze Schelde en van De Milieuboot wordt gesteund door de Vlaamse overheid.Indien u dit soort informatie niet langer wenst te ontvangen, klik dan hier.