Is deze mail onleesbaar, klik dan hier.


   
UITNODIGING

(Her)Ontdek de Durmevallei
tijdens een bezoek aan Sigma Durme


Overstromingsbescherming gaat hand in hand
met ontwikkeling van getijdennatuur en
recreatieroutes in de Durmevallei
logo
  foto
     
  Ben je een echte natuurliefhebber of een nieuwsgierige buurtbewoner?
Wil je de Durmevallei beter leren kennen? Laat je dan met je vereniging door een gepassioneerde Sigmagids op sleeptouw nemen door de Sigmawerken in de Durmevallei. Een aanrader voor jong en oud!


De Durmevallei zal er in de toekomst heel anders uitzien. De Vlaamse overheid startte een aantal jaren geleden met de voorbereiding van de Sigmawerken in deze regio. Het doel: minder overstromingen vanuit de Schelde en de Durme, ontwikkeling van getijdennatuur langs de rivieren én mogelijkheden voor wandelaars en fietsers om aan het water te genieten. Recent zijn de werken op en langs de Durme van start gegaan, zoals het baggeren van de rivier en de bouw van de ringdijk rond het gebied ‘De Bunt’. De komende jaren krijgt de Durme meer ruimte en worden gebieden met getijdennatuur en wetlands aangelegd.

Vanaf nu kan iedereen die wil weten hoe de Durmevallei zal veranderen de werken bezoeken. Een groep Sigmagidsen staat klaar om jou en je vereniging op sleeptouw te nemen voor een wandeling, een fietstocht of een boottocht.

Vanaf het voorjaar 2017 kan je de wandeling, fietstocht of boottocht ook combineren met een bezoek aan de tentoonstelling over de Durmevallei en het Sigmaplan in het Infopunt Durmevallei aan Driegoten (Hamme).

Wij hopen je op één van deze tochten te ontmoeten!


Grenzeloze Schelde vzw
i.o.v. Waterwegen en Zeekanaal NV en Agentschap Natuur en Bos
053 72 94 26 - E-mail - www.sigmaplan.be/durmevallei
 
     
     
  PRAKTISCH

Ben je benieuwd om de Durmevallei, haar prachtige natuur en de huidige en toekomstige Sigmaprojecten te leren kennen? Bekijk hier de mogelijkheden voor een bezoek >

SCHRIJF JE NU IN met je vereniging voor één van onze activiteiten en (her)ontdek deze
prachtige vallei!
- inschrijven voor een wandeling of fietstocht >
-
inschrijven voor een boottocht >

Aarzel niet deze uitnodiging door te sturen naar andere verenigingen, vrienden,
collega’s en andere mogelijk geïnteresseerden!
 
     
foto   logos
  Deze activiteit is een organisatie van Grenzeloze Schelde,
i.o.v. Waterwegen en Zeekanaal NV en Agentschap voor Natuur en BosIndien u dit soort informatie niet langer wenst te ontvangen, klik dan hier.