header-left  
header-right facebook
  Nieuws nr. 78 - juni 2018  
 

Meer dan 400 activiteiten op het programma
van de Waalse Waterdagen 2018

Het programma van de Journées Wallonnes de l'Eau, die dit jaar plaatsvonden van 16 tot 30 maart, telde maar liefst 400 activiteiten in en rond het water, in heel Wallonië. De Waterdagen zijn een organisatie van Contrats de Rivières.

De 14 ‘riviercontracten’ zijn allemaal betrokken bij het beheer van de waterlopen in Wallonië en organiseerden in de tweede helft van maart een lange lijst van activiteiten voor scholen en het brede publiek. Die gingen overal in Wallonië door, in het kader van de Journées de l’Eau.

Deelnemers konden onder andere poelen bezoeken, kennismaken met piscicultuur, deelnemen aan conferenties en lezingen, ontdekken welke weg ons drinkwater aflegt en inzicht krijgen in de cyclus van water in het algemeen, meer te weten komen over projecten voor het behoud van vochtige zones, het spoor van de bever volgen, een waterzuiveringsstation of een sluis bezoeken en meedoen aan onderhouds- en opruimacties langs verschillende waterlopen in het kader van het BeWapp lenteschoonmaakweekend (24-25/03).

De Waalse waterdagen zijn bedoeld om mensen bewust te maken van het belang van duurzaam waterbeheer en waterbescherming. De waterdagen gingen door in heel Wallonië en zijn een organisatie van de 14 zogenaamde riviercontracten, in het bekken van de Schelde en de Leie, de Dender, Haine, Zenne en Dender, Maas en Vesder, Amblève en Moezel, Dijle, Lesse, Semois en Ourthe.

De ludiek opgevatte sensibiliseringscampagne wordt gesubsidieerd door het Waalse departement voor landbouw, natuurlijke hulpbronnen en leefmilieu.


Meer informatie (FR): http://environnement.wallonie.be/jwe 
Terug naar de inhoudsopgave >