header-left  
header-right facebook
  Nieuws nr. 72 - december 2015    
 

Sleutelen aan het waterbeheer in Wallonië: doe mee!Grenzeloze Schelde roept je op om je hierover te informeren en om te reageren op het openbaar onderzoek door meer aandacht te vragen voor een integraal en interregionaal waterbeheer.

Europa promoot waterbeheer per stroomgebied, maar al te vaak ontbreekt het nog aan een globale visie die alle actoren van eenzelfde vallei (bevaarbare en onbevaarbare waterlopen van 1ste categorie, waterlopen van 2de en 3de categorie) verenigt rond één gemeenschappelijk project.

Het openbaar onderzoek loopt nog tot 8 januari 2016 en gaat over de projecten van de Overstromingsrisicobeheerplannen (ORBP) en over de projecten van de Beheerplannen van de Waalse delen van de internationale stroomgebiedsdistricten (SGBP).

Het gedeelte van het onderzoek over de ORBP is beschikbaar via deze link (fr).

De projecten van de tweede Beheerplannen van de Waalse delen van de internationale stroomgebiedsdistricten van de Maas, de Schelde, de Rijn en de Seine zijn in openbaar onderzoek.

Ze zijn als volgt ingedeeld:
  • Een gemeenschappelijk gedeelte voor alle districten
  • Een specifiek gedeelte per stroomgebiedsdistrict
  • Het overzicht van maatregelen dat alle maatregelen herhaalt die in detail uitgewerkt zijn om de vooropgestelde doelen te bereiken, met andere woorden, de concrete acties die ondernomen moeten worden.
De documenten zijn beschikbaar via deze link.
Lees ook ons vorig artikel over dit onderwerp:
Wallonië: de waterbeheerplannen in openbaar onderzoek >>

Grenzeloze Schelde 
Terug naar de inhoudsopgave >