NIEUWS in het Scheldebekken

Educatieve Milieuboottochten in Vlaanderen

Dit najaar vaart de milieuboot in de provincie West-Vlaanderen op de Leie en het Kanaal Roeselare-Leie.

De Educatieve Milieuboottochten, gesteund door de Vlaamse overheid, zijn een originele manier om kennis te maken met een waterloop en de natuur in de buurt en de thema's integraal waterbeheer en duurzame ontwikkeling!

Vanaf het dek van de milieuboot bekijk je de rivier vanuit een ander oogpunt. Je steekt heel wat interessante informatie op over de verschillende functies van de waterloop, de natuur in de omgeving en het leven op, om en in het water. In het laboratorium onderzoek je hoe het met de waterkwaliteit van de waterloop gesteld is en leer je welke invloed vervuiling heeft op het leven in het water. In de tentoonstellingsruimte wordt dieper ingegaan op de invloed van onze leefwijze op deze waterloop. Daarnaast zoeken we samen naar een meer milieubewuste omgang met water.

Tijdens de schooldagen zijn de tochten bedoeld voor leerlingen van de tweede en derde graad van het lager onderwijs en de eerste graad van het secundair onderwijs.
Op woensdagnamiddagen en in de weekends zijn verenigingen, milieuraden, families en vriendengroepen van harte welkom aan boord voor een boeiende en leerrijke verkenning van de waterloop in eigen streek.

De milieuboot staat tijdens de vaarperiode ook ter beschikking als vergader- en ontmoetingsruimte voor een activiteit in verband met natuur en/of milieu: een ledenvergadering, een info- of debatavond, een cursus, een themadag, een persontmoeting.

In het voorjaar 2014 vaart de milieuboot verder op achtereenvolgens het Kanaal Gent-Terneuzen, het Kanaal Gent-Brugge-Oostende, het Afleidingskanaal van de Leie, het Boudewijnkanaal en de IJzer.

Info en inschrijvingen via www.milieuboot.be of op het nummer 00 32 (0)53 72 94 20.

Terug naar de inhoudsopgave >>


 

Reacties op de nieuwsbrief en/of voorstellen voor artikels zijn welkom >>