BRUSSEL: Coördinatie Zenne ontvangt de Paul Duvigneaud prijs

Op 29 oktober 2009 mocht Coördinatie Zenne, lid en partner van Grenzeloze Schelde, de 16e Paul Duvigneaud¹ prijs in ontvangst nemen, ondersteund door de Franse gemeenschaps-commissie.

De prijs werd toegekend aan Coördinatie Zenne voor haar project rond de site van de open Zenne in Anderlecht, waarbij ontdekking, sensibilisatie en educatie centraal staan.
Dichtbij het kanaal en de wijk Het Rad in Anderlecht bevindt zich een van de zeldzame plaatsen in het Brussels Gewest waar de Zenne, de mythische rivier van Brussel, nog in openlucht stroomt. Op deze plaats heeft ze enige aantrekkingskracht behouden met haar meanderend patroon en haar ‘natuurlijke’ oevers.

Coördinatie Zenne heeft een wandelgids uitgegeven die u deze unieke plaats laat ontdekken en wil deze waardevolle locatie laten verkennen en herwaarderen aan de hand van begeleide wandelingen. U kan de wandelgids hier downloaden.
Het is dus vanuit het oogpunt van sensibilisatie (van lokale en gewestelijke overheden, van scholen en buurtbewoners) en van herwaardering van de site dat - in overleg met de lokale actoren - activiteiten zullen georganiseerd worden met als thema ‘Op ontdekking van onze Zenne in Anderlecht’.

Voor meer info kan u terecht bij Coördinatie Zenne (Akenkaai 2bis - 1000 Brussel - 02 206 12 07 www.coordinatiezenne.be).
Benieuwd om de site van de open Zenne te verkennen, klik hier (Franstalig, speelduur 20 min).


¹ Paul Duvigneaud: Prof. Duvigneaud, pionier in de studie van het ‘stedelijk ecosysteem’ en in de bescherming van de natuurlijke milieus in Brussel, en tevens voortreffelijk pedagoog.

>> Terug

 

Reacties op de nieuwsbrief en/of voorstellen voor artikels zijn welkom >>