Indien onze boodschap niet zichtbaar is, klik dan hier.     
UITNODIGING

Tweedaagse van het Schelde-estuarium
Het Schelde-estuarium vandaag en in de toekomst


Verkenning en ontmoeting op en langs de Zeeschelde
op maandag 7 en dinsdag 8 juli 2008

Geachte mevrouw, mijnheer,
beste Scheldevrienden,

op 7 en 8 juli 2008 organiseren de vzw’s Grenzeloze Schelde, Scaldisnet en Scheldegids een Schelde-tweedaagse, in samenwerking met het Schelde InformatieCentrum, De Milieuboot, Natuurpunt e.a..
Het centrale thema dit jaar is de Zeeschelde in het Vlaamse deel van het Schelde-estuarium, waarvan we verschillende facetten onder de loep nemen: het Sigmaplan, veiligheid en natuur, zachte recreatie, waterkwaliteit, de Scheldeverdragen, economie, …

Zin in twee dagen vol verkenning en ontmoeting, kennisverwerving en discussie en niet allerminst een intense ‘Schelde-beleving’? Wij bieden u daartoe graag een bruisende combinatie van varen, begeleide bezoeken en wandelingen aan op

1. maandag 7 JULI 2008
met een begeleide boottocht tussen Temse en Merelbeke met o.a. begeleid bezoek aan de Vlassenbroekse Polder en het Lippenbroek.

thema’s: veiligheid en natuur, Sigmaplan-overstromingsgebieden, zacht toerisme en recreatie, waterkwaliteit

2. dinsdag 8 JULI 2008
met een combinatie boot- en bustocht van de Durme tot aan de Nederlands-Belgische grens met o.a. een begeleid bezoek aan de KBR-polder, Lillo en een containerterminal.

thema’s: veiligheid en natuur, waterkwaliteit, Scheldeverdragen, economie en scheepvaart

Minister-president Kris Peeters, bevoegd voor o.a. Havens en Landbouw zal in Temse de tweede info- en ontmoetingsdag inleiden.

Deskundige sprekers lichten verschillende aspecten van de aangehaalde thema’s toe. Op het einde van de dag(en) wordt een eerste balans opgemaakt: hoe stelt het Schelde-estuarium het vandaag, wat biedt de toekomst?
Voor de toelichtingen kunnen wij rekenen op de medewerking van onder andere volgende instanties: Natuurpunt, BBL, vzw Durme, Regionaal Landschap Schelde-Durme, W&Z, INBO, ANB, VMM, Toerisme Scheldeland, Universiteit Antwerpen, uitvoerend secretariaat Technische Scheldecommissie, Departement MOW, Havencentrum Lillo, bekkenwerking, Boerenbond en Scheldegemeenten.

Het doelpubliek bestaat uit iedereen die betrokken is bij het Schelde-estuarium: beleidsverantwoordelijken, betrokken ambtenaren, (milieu)verenigingen, bedrijven, media en geďnteresseerden uit Vlaanderen en Zeeland.

U kan deelnemen voor 40 euro (steunbijdrage = €100) per persoon per dag.
In die prijs zitten de boottocht, de busrit, een infomap en de lunch vervat.

Voor het programma en om in te schrijven, klik op de linken.
Ten laatste enkele dagen voorafgaand aan de activiteit (en na ontvangst betaling) ontvangt u een bevestiging van uw inschrijving en de laatste praktische informatie.

Wij hopen van harte u alvast te ontmoeten op deze gezellige én interessante zomeractiviteiten in het Schelde-estuarium!namens de organisatoren,


Mieke De Leeuw en Dolores Baita
Grenzeloze Schelde
Akenkaai 2bis - B-1000 Brussel
TEL +32 2 201 08 08

www.grenzelozeschelde.org

Carl Buts
Scheldegids vzw
Parklaan 3 - B-9150 Bazel
TEL +32 3 774 23 41

Deze tweedaagse van het Schelde-estuarium is een organisatie van Grenzeloze Schelde, Scaldisnet en Scheldegids i.s.m het Schelde InformatieCentrum, De Milieuboot, Natuurpunt, e.a.
met steun van de Vlaamse overheid en het Schelde InformatieCentrum.


Aarzel niet deze uitnodigingen door te sturen naar vrienden, collega's en andere mogelijk geďnteresseerden!