In de kijker

Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je graag de nieuwsbrief, meld je dan aan voor onze mailinglijst. Inschrijven >

Foto van de maand

foto van de week

Dender Wellemeersen © W. Poelman

Bezorg ons jouw foto en misschien wordt jouw foto bekroond als foto van de maand!

fb-volg-ons.png (5,374 bytes)

Actualiteit

Ontdek de Durmevallei tijdens een bezoek aan het Infopunt Sigmaplan Durmevallei
te voet, per fiets of met de boot

Groepen kunnen gans het jaar door een wandeling, fietstocht of boottocht aanvragen met een bezoek aan de tentoonstelling over de Durmevallei en het Sigmaplan in het Infopunt Durmevallei aan Hamme-Driegoten. Voor individuele deelnemers voorzien we op geregelde tijdstippen een open activiteit. Deze activiteiten worden telkens gecombineerd met een geleid bezoek aan het Infopunt Sigmaplan Durmevallei.
Nieuwe data online!

Meer weten >

Brusselse Waterdagen 2018

Van zondag 18 tot zondag 25 maart 2018 zijn het Brusselse Waterdagen: een mooie gelegenheid om het blauwe patrimonium van de hoofdstad een week lang in de bloemetjes te zetten en de Brusselaars uit te nodigen om Brussel langs het water te ontdekken! SAVE THE DATE!

Meer weten >

Het Nieuwsblad: 'Daarom maakt Vlaanderen zich zorgen nu Waalse stuwen klaar zijn'

Nu de stuwwerken op het Waalse deel van de Dender klaar zijn, wordt de druk letterlijk en figuurlijk verhoogd om in Vlaanderen een tandje bij te steken. Guido De Padt (Open VLD), burgemeester van Geraardsbergen, maakt zich zorgen: “Het duurt nog tien jaar voor alle Vlaamse stuwen zijn vernieuwd. En als één schakel in de ketting van de verhoogde afvoer ontbreekt, kan de gehele vernieuwing niet werken.”

Meer weten >

VRT NWS: 'Overstromingen blijven Dender bedreigen: werken Geraardsbergen stopgezet'

De werken aan de nieuwe stuwen op de Dender in Geraardsbergen zijn tijdelijk stilgelegd.
Die stuwen zijn nodig om overstromingen in Geraardsbergen tegen te gaan. Maar de Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de bouwvergunning nu vernietigd. Dat betekent mogelijk opnieuw maanden vertraging in een dossier dat al tientallen jaren aansleept.

Meer weten >

De Standaard: 'Bouw stuwen stilgelegd na klacht van Milieufront'

Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) moet de bouwwerken voor een nieuw stuwencomplex in Geraardsbergen stilleggen. De Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigde de bouwvergunning na verzet van het Milieufront Omer Wattez (MOW).

Meer weten >

Zennekrant nr. 21 - editie juli 2017

De Zennekrant wil het Zennebekken op een gewestoverschrijdende en integrale manier benaderen, met oog voor de veelheid aan thema's die hiermee verband houden.

Lees de Zennekrant nr. 21 >

Opening Kruibeekse watervallen

Grenzeloze Schelde was erbij op zaterdag 24 juni 2017 toen de Schelde voor de allereerste keer de Polders van Kruibeke binnenstroomde via de grote inwateringssluis. Op uitnodiging van burgemeester Jos Stassen tekenden Vlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts en Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege present samen met een massa belangstellenden voor een volksfeest aan de 'watervallen van Kruibeke'.

Meer info >

12-06-2017: TV-OOST: "Sigmawerken nog zeker tot 2030"

1  2  >