In de kijker

Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je graag de nieuwsbrief, meld je dan aan voor onze mailinglijst. Inschrijven >

Foto van de maand

foto van de week

30/03/2017: GS-activiteit: bezoek
aan de stuw van Deux-Acren
© Grenzeloze Schelde

Bezorg ons jouw foto en misschien wordt jouw foto bekroond als foto van de maand!

fb-volg-ons.png (5,374 bytes)

Actualiteit

(Her)Ontdek de Durmevallei tijdens een bezoek aan Sigma Durme

Combineer vanaf het voorjaar 2017 een wandeling, fietstocht of boottocht met een bezoek aan de tentoonstelling over de Durmevallei en het Sigmaplan in het Infopunt Durmevallei aan Driegoten (Hamme).

Meer weten >

Feestelijke inhuldiging Infopunt Durmevallei

Ontdek op zondag 23 april 2017 vanaf 10u de Durmevallei en de projectgebieden van het Sigmaplan met een bezoek aan het gloednieuwe infopunt in Hamme! Deze tentoonstellingsruimte bundelt al het boeiends dat de vallei te bieden heeft: van de werking van de veiligheidsgebieden, over erfgoed en geschiedenis, tot tips om het groene walhalla in te duiken.

Meer info en inschrijven >

We bespaarden liefst 840 miljoen liter water met Dagen Zonder Vlees

Meer dan 6,7 miljoen baden aan water en 6,5 miljoen wagenkilometers aan broeikasgassen. Zoveel hebben de Dagen Zonder Vlees dit jaar uitgespaard, besluiten de initiatiefnemers op dag veertig. De cijfers moeten natuurlijk met een stevige korrel zout genomen worden. De bezielers zijn vooral blij dat Dagen Zonder Vlees meer en meer ingeburgerd raken. (Bron: De Standaard)

Meer weten >

Grenzeloze Schelde nieuws nr. 76 - editie maart 2017

Vier de Waterdagen 2017 met de nieuwe editie van Grenzeloze Schelde Nieuws!

Meer weten >

"Nog tot 2025 zwaar overstromingsgevaar"

Dreigen de oevers van de Dender in Vlaanderen sneller over te lopen door de vernieuwde Waalse stuwen op de Dender? "Eens de stuw in Deux-Acren in gebruik wordt genomen, verdubbelt de afvoercapaciteit tot 70.000 liter water per seconde. Onze stuw zes kilometer stroomafwaarts kan deze toevloed aan water nooit opvangen", vreest Guido De Padt. (Bron: HLN regio Aalst)

Meer weten >

Meer dan vijf ton afval van strand opgeruimd

2.500 vrijwilligers hebben vandaag meer dan vijf ton afval geruimd aan onze kust, van Knokke-Heist tot De Panne. De Clean Beach Cup werd voor de achtste keer georganiseerd om mensen bewust te maken van het enorme plasticprobleem in onze zeeën. Elke minuut belandt er een vrachtwagenlading plastic in de oceanen. (Bronnen: De Standaard en VTM.)

Meer weten >

Vlaams Nederlandse ScheldeCommissie: Scheldenieuwsbrief - editie maart 2017

Kamsalamanderpopulatie in de lift in westen van Brabant

Nadat eind 2006 twee poelen gegraven werden in natuurgebied Bos van Aa in Zemst, werden in het voorjaar van 2007 de eerste twee Kamsalamanders gevangen. Een complete verrassing want er werd gedacht dat de soort al verschillende decennia lokaal was uitgestorven. Intussen is de populatie exponentieel toegenomen en is het uitkijken naar nieuwe voortplantingsplaatsen in de regio.

Lees meer > (artikel Natuurpunt)

1  2  3  >