In de kijker

Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je graag de nieuwsbrief, meld je dan aan voor onze mailinglijst. Inschrijven >

Vacature

Grenzeloze Schelde-Escaut sans Frontières vzw/asbl zoekt een tweetalige (NL/FR) stafmedewerker (m/v) standplaats Aalst of Brussel.
Meer info >

Foto van de maand

foto van de week

Lozing van gezuiverd water in de Zenne:
waterzuiveringsinstallatie van Brussel-
Noord © Coördinatie Zenne

Bezorg ons jouw foto en misschien wordt jouw foto bekroond als foto van de maand!

fb-volg-ons.png (5,374 bytes)

Actualiteit

Grenzeloze Schelde nieuws nr. 76 - editie maart 2017

Vier de Waterdagen 2017 met de nieuwe editie van Grenzeloze Schelde Nieuws!

Meer weten >

Vlaams Nederlandse ScheldeCommissie: Scheldenieuwsbrief - editie maart 2017

Brusselse Waterdagen 2017

Van maandag 20 tot zondag 26 maart 2017 zijn het de Brusselse Waterdagen. Brussel Leefmilieu wil het blauwe patrimonium van de hoofdstad een week lang in de bloemetjes zetten en de Waterdagen afsluiten met een feestelijke zondag voor het grote publiek: geleide wandeling langs een waterloop, animatie over natuur, waarnemingen langs de waterkant, projectpresentaties, film, conferentie, expo,...

Meer weten >

Overstromingsbeheer van de Dender
Stand van zaken in Wallonië en Vlaanderen en een blik naar de toekomst
met terreinbezoek aan de vernieuwde stuwen en de projecten in uitvoering

De overstromingsproblematiek van de Dender is een oud zeer. Na de grote overstromingen van november 2010 trokken de Dendersteden aan de alarmbel en vroegen zij aan de gewestelijke overheden om dit belangrijke probleem ten gronde en versneld aan te pakken.
De werkgroep Dender van Grenzeloze Schelde en De Waterkant nodigen u op donderdag 30 maart 2017 uit om samen op het terrein op zoek te gaan naar antwoorden.

Meer weten >

Feestelijke inhuldiging Infopunt Durmevallei

Ontdek op zondag 23 april 2017 vanaf 10u de Durmevallei en de projectgebieden van het Sigmaplan met een bezoek aan het gloednieuwe infopunt in Hamme! Deze tentoonstellingsruimte bundelt al het boeiends dat de vallei te bieden heeft: van de werking van de veiligheidsgebieden, over erfgoed en geschiedenis, tot tips om het groene walhalla in te duiken.

Meer info en inschrijven >

(Her)Ontdek de Durmevallei tijdens een bezoek aan Sigma Durme

Combineer vanaf het voorjaar 2017 een wandeling, fietstocht of boottocht met een bezoek aan de tentoonstelling over de Durmevallei en het Sigmaplan in het Infopunt Durmevallei aan Driegoten (Hamme).

Meer weten >

Kamsalamanderpopulatie in de lift in westen van Brabant

Nadat eind 2006 twee poelen gegraven werden in natuurgebied Bos van Aa in Zemst, werden in het voorjaar van 2007 de eerste twee Kamsalamanders gevangen. Een complete verrassing want er werd gedacht dat de soort al verschillende decennia lokaal was uitgestorven. Intussen is de populatie exponentieel toegenomen en is het uitkijken naar nieuwe voortplantingsplaatsen in de regio.

Lees meer > (artikel Natuurpunt)

Bericht uit Nederland: milde winters leiden tot explosieve groei invasieve waterplanten

Ook Nederland krijgt steeds meer te maken met invasieve waterplanten. Deze planten profiteren sterk van stijgende temperaturen als gevolg van klimaatverandering. De zachte winters van de afgelopen jaren leiden tot een sterke toename in de verspreiding van deze soorten waardoor de benodigde inspanning voor bestrijding ook sterk toe lijkt te nemen.

Lees meer > (artikel Nature Today)

1  2  >